Tuorein sisältö

EA kieltäytyi kutsumasta lootboxeja niiden omalla nimellä - rinnastaa laatikot yllätyksiä sisältäviin Kinder-muniin

20.06.2019 klo 22.00 | Luettu: 5798 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Electronic Arts ja Epic Games tapasivat tällä viikolla Iso-Britannian parlamentin digitaali-, kulttuuri-, media ja urheilukomitean, kertoo PC Gamer. Kyseessä oli kahden yhtiön kuuleminen koskien peliriippuvuutta, mutta eritoten kyse oli pelien lootboxeista.

Tapaaminen sujui kuitenkin hieman oudosti, sillä EA:n Kerry Hopkinsin mielestä lootboxit eivät ole lootboxeja vaan "surprise mechanics" eli eräänlaisia yllätyksiä. Hopkins vertaakin laatikoita erilaisiin leluihin sekä Kinder-muniin. Leluilla hän tarkoittaa esimerkiksi Hatchimals ja LOL Surprise -leluja. Kotakun mukaan Epic Gamesin edustaja olisi todennut tilaisuudessa, että peliteollisuus voisi tehdä asian suhteen paljon enemmän. Hopkins ei kuitenkaan myöntynyt samaan ajatukseen.

EA:n edustaja sanoo myös, että he eivät pidä pelejä riippuvuutta aiheuttavana asiana ja kertoo yrityksen olevan erittäin vastuullinen. Lisäksi he myös kiistävät kaikki syytökset siitä, että peliyritykset olisivat vastuussa lootboxien päätymisestä erilaisille vedonlyöntisivustoille.

Pelien lootboxit ovat olleet kuuma puheenaihe viime aikoina. Esimerkiksi viimeksi toukokuussa yhdysvaltalainen senaattori ehdotti lootboxeja koskevaa lakia. Lisäksi Hollannissa ja Belgiassa lootboxit kiellettiin ja ne vaadittiin poistettavaksi. Myös Suomessa pohdittiin esitutkinnan aloittamista, mutta Helsingin Sanomien mukaan esitutkintaa ei kuitenkaan aloitettu, sillä esillä olleisiin tapauksiin ei voitu soveltaa Suomen lakia.

Lähde: KotakuV2.fi | Miia Lyyra
< Xbox Game Passista p... Hyvää juhannusta kai... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (4 viestiä)

ndofbcoasn

20.06.2019 klo 22.48 7 tykkää tästä

vitun homot saa kohta kindermunatkin bannattu. toisaalta kuka edes ostaa ea peleja ja miksi kun tietaa jo lahtiessa et rahaa pitaa upottaa pelin lapaisemiseks. naa lakijututkin on silti vahan naurettavia. jos paskan tekemista ei saa laittomaksi niin sitten ea tekee vaan toisenlaista paskaa
lainaa
Salu-Pertti

Rekisteröitynyt 10.04.2007

20.06.2019 klo 23.43 5 tykkää tästä

^ Niin?, USA:ssahan ne Kinder-munat ovat jo kiellettyjä.
lainaa
vnwisifownd

21.06.2019 klo 10.49

ei oo suomessa eika euroopassa tai muussa jarkevassa maailmassa. jenkeissahan syy on etta vanhemmat ei ymmarra kasitetta lapsen vahtiminen eika lapsetkaan ymmarra mistaan mitaan joten tukehtumiset on valtava riski. toisaalta samasta syystahan tama lootboxlaki juontaa. syy on etta laitteille on tilitiedot tallennettuna olemattoman salasanan taa ja sitten lapset ostaa tuhansilla roskaa. ei oikeat aikuiset tallaisesta traumaa saisi paitsi jos elamanhallinta on ihan hukassa mutta ne tarvii muutenkin rajoitteita. sinansa ealla hyva analogia
mut hyvat jussit kaikille
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.06.2019 klo 11.29 3 tykkää tästä

Jenkeissä syy on se, että kaikesta voi tehdä miljoonien dollarien korvausvaatimuksen. Sama syy siellä vaikuttaa järjettömän paljon kaikkeen (mm. terveydenhuoltoon).
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova