Tuorein sisältö

Sony, Microsoft ja Nintendo julkaisivat harvinaisen yhteislausuman Trumpin tulleja vastaan

27.06.2019 klo 21.00 | Luettu: 3284 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenKolme isointa konsolivalmistajaa julkaisivat harvinaisen yhteislausuman Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin kaavailemia Kiinan vastaisia tullimaksuja vastaan.

Sony, Microsoft ja Nintendo toteavat lausumassaan, että alustavasti ehdotettu 25% tulli tulisi siirtymään suoraan kuluttajien maksettavaksi ja sen seurauksena uhkaisi jopa 220 000 työpaikkaa.

Aiemmin pöytäpeliteollisuuden etujärjestö Game Manufacturers Association (GAMA), joka edustaa yli tuhatta pelinvalmistajaa, oli julkaissut hyvin samankaltaisen lausunnon, jossa vastaavasti pyydettiin jättämään kaikki pöytäpelituotteet tullimaksujen ulkopuolelle.

Konsolivalmistajien lausunnossa vielä painotettiin sitä, kuinka tällä hetkellä konsolien valmistusketju on komponenttien ja tuotannon kannalta sellainen, että sen siirtäminen toiseen maahan ei vain yksinkertaisesti ole järkevästi toteutettavissa.

Tullimaksuihin liittyvien lausuntojen viimeinen jättöpäivä oli 24. kesäkuuta mutta Trumpin hallinto ei ole vielä ilmoittanut koska aikoo lyödä ne lukkoon.

Lähde: Polygon

V2.fi | Mikko Seppänen
< Turussa kilpapelataa... Pian julkaistava Sol... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova