Tuorein sisältö

Peliavaimia jälleenmyyvä G2A jäi kiinni yrityksistä ostaa positiivista julkisuutta

09.07.2019 klo 22.00 | Luettu: 2237 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenParin viime viikon aikana peliavainten jälleenmyyjänä tunnettu G2A ei ole saanut erityisen paljon positiivista näkyvyyttä. Useat indie-kehittäjät ovat muun muassa pyytäneet, että G2A-kauppapaikalta avainten ostamisen sijaan pelaajat vain piratoisivat pelit, jos he eivät kykene hankkimaan pelejä luotettavista kauppapaikoista.

G2A:n edustaja kuitenkin keksi, että hyvä tapa reagoida tälläiseen negatiiviseen julkisuuteen olisi pyrkiä kertomaan firman oman näkökanta asiaan. Ikävä kyllä valittu lähestymistapa on erittäin kyseenalainen. Tämä Adrian-niminen edustaja nimittäin otti yhteyttä kymmeneen eri pelisivustoon tarjotaakseen näille valmiiksi kirjoitettua G2A:n toimintaan positiivisesti suhtautuvaa juttua, jonka yhteydessä ei tulisi olla minkäänlaista mainintaa siitä, että kyseessä olisi sponsoroitu artikkeli tai mitenkään muutenkaan kytköksissä G2A-yritykseen.

Asia tuli nolosti julkisuuteen, kun Indie Games Plus -sivustolle kirjoittava Thomas Faust julkaisi otteita näistä G2A:n lähettämistä sähköposteista. Julkinen vastaanotto oli ennalta-arvattavan tyly, joten G2A julkaisi pikaisesti sosiaalisessa mediassa tiedotteen, jonka mukaan kyseinen G2A:n työntekijä oli toiminut täysin omin päin eikä missään tapauksessa ollut saanut kyseiselle toiminnalle hyväksyntää yrityksen johdolta.

Missään tapauksessa tällainen sekoilu ei kuitenkaan vähennä yritystä kohtaan suunnattua kritiikkiä ja yrityksen täytyy yrittää oikeasti saada ihmiset vakuutettua siitä, että se suhtautuu varastettujen avainten jälleenmyyntiin ja indie-kehittäjien huolenaiheisiin vakavasti.

Gamesindustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Shigeru Miyamoto hal... Liikkuvaa pelikuvaa ... >

Keskustelut (1 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

09.07.2019 klo 22.18 4 tykkää tästä

Lisättäköön vielä siis se pointti tuosta piratismista, kun tulin katsoneeksi Sterlingin videon aiheesta joku ilta: jos G2A:sta ostettu Steam-avain syystä tai toisesta hyvitetään, hyvityksen maksaa pelin julkaisija, ei sen G2A:ssa jälleenmyynyt taho. Julkaisijat taas eivät välttämättä saa lanttiakaan G2A-avaimista, joita on toisinaan voitu jopa hankkia varastetuilla luottokorttinumeroilla. Eli tässä suhteessa piratismi voi olla jopa pienempi paha pikkujulkaisijalle.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova