Tuorein sisältö

Shigeru Miyamoto haluaa luoda seuraavan sukupolven ohjainstandardin

09.07.2019 klo 20.00 | Luettu: 1489 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenViime kuussa järjestetyssä Nintendon osakkeenomistajien kokouksessa legendaarinen pelinkehittäjä Shigeru Miyamoto kertoi yrityksen toiveista kehittää peliohjaimia eteenpäin ja luoda uusi standardi seuraavalle sukupolvelle.

Asia tuli ilmi kuin eräs paikallaolijoista kysyi Nintendon johtokunnan jäseniltä siitä, että mitä yhtiö ja sen kehittäjät ajattelevat siitä, että E3-tapahtumassa nähdyn perusteella pelaaminen kokonaisuudessaan tuntuu jämähtäneen pitkälti ruudun katsomiseksi ohjain kädessä.

Miyamoto kertoi Nintendon olevan ylpeä siitä, kuinka monet heidän luomistaan käyttöliittymistä ovat muodostuneet alan standardeiksi kuten esimerkiksi ristiohjain ja analogitatit. Tällä hetkellä Miyamoton mukaan kuitenkin nykyiset ohjaintavat tarjoavat parhaan yhdistelmän tarkuutta ja luotettavuutta.

Miyamoton mukaan tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Nintendo olisi luovuttanut tuotekehityksen suhteen. Nintendon tavoitteena on luoda käyttöliittymä, joka on parempi kuin nykyiset ohjaimet ja jolla pelaajat voivat välittömästi nähdä ruudulla tekemänsä asiat sekä tuntea niiden vaikutukset.

Kehittelyn aikana Nintendo on kokeillut useita eri liikeohjauksen muotoja, mutta ei ole vielä löytänyt sellaista, joka toimisi kaikille. Kuitenkin koska Miyamoton mukaan Nintendo on yritys, joka tietää ohjaimista eniten, se tulee pyrkimään luomaan kaikille helposti lähestyttävän ohjaimen, josta tulisi alan seuraava standardi.

Nähtäväksi jää onnistuuko Nintendo tavoitteessaan, kuitenkin sen edellinen liikeohjauksen hetkeksi suosioon nostanut Wii-ohjain ei jäänyt pysyväksi ohjaustavaksi, vaikka saikin kilpailevat konsolivalmistajat matkimaan itseään.

Lähteet: Kotaku, Nintendon Q&A Summary

V2.fi | Mikko Seppänen
< Spoilaa itsellesi en... Peliavaimia jälleenm... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova