Tuorein sisältö

Sisällissota peleinä: 1918 - Veli Veljeä Vastaan - haastattelussa pelisuunnittelija Antti Lehmusjärvi

18.07.2019 klo 09.00 | Luettu: 2426 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Suomen sisällissodan sadan vuoden takaisten tapahtumien muistelu poiki myös koko liudan erilaisia pelejä, jotka sijoittuivat surullisten tapahtumien ytimeen. Yksi niistä oli Linden Lake Games -studion julkaisema 1918 - Veli Veljeä Vastaan, joka julkaistiin kaksikielisenä myös kansainvälisille markkinoille. Keskustelimme pelistä sen suunnitelleen Antti Lehmusjärven kanssa.

Lehmusjärvi kertoo, että peli on kaikkiaan jo toistakymmentä vuotta muhinut projekti, joka syntyi hänen omasta historiallisten sotapelien harrastuksestaan. Pelin ensimmäiset muodot syntyivät kun hän oli rauhanturvaajana Bosniassa, minkä jälkeen pelin kehitys eteni hissukseen kunnes sisällissodan satavuotisuus toi kehitykseen uutta momentumia.
Peli on toki muuttunut matkan varrella ja kehitystyössä on ollut omat haasteensa etenkin tasapainotuksen suhteen. Suurien linjojen kaveriksi on tuotu myös pieniä nyansseja ja tietoutta, joiden avulla peli etenee monella tasolla.
Lisää oivallisesta strategiapelistä oheiselta haastatteluvideolta:


Suora linkki: https://youtu.be/oL2oNTj3vnA

Katso myös pelin esittely:Lisää Reissussa -videoita

1918 – Veli Veljeä Vastaan on Suomen sisällissotaan sijoittuva korttivetoinen sotapeli kahdelle pelaajalle. Toinen pelaaja vastaa senaatin johtamien valkoisten joukkojen taistelusta toisen koittaessa johdattaa kansanvaltuuskunnan johtamat punaiset vallankumoukselliset voittoon.
Pelissä on yli viisikymmentä historiallista tapahtumaa kuvaavaa korttia. Jokaisessa kortissa on paitsi peliin liittyvä kuvaus myös lyhyt historiallinen teksti ja siihen liittyvä kuva. Pelilautana on Suomen kartta vuodelta 1918, johon on merkitty kaupungit ja niitä yhdistävät maa- ja rautatiet.
Valkoisen pelaajan tavoitteena on vallata punaisten hallussa olevat strategiset kaupungit punaisen pelaajan koittaessa joko valloittaa valkoisten pääkaupunki Vaasa tai pitää omat alueensa pelin loppuun.

Pelin on suunnitellut suomalainen Linden Lake Games.
Suunnittelija Antti Lehmusjärvi on pelannut sotapelejä yli kaksivuosikymmentä ja on Suomen lautapeliseuran perustajajäseniä. Siviiliammatiltaan hän on Puolustusvoimien lakimies. Historiallisena asiantuntija on toiminut tohtori Olli Kleemola Turun yliopistosta.

Checkpoint TV esittää: Sisällissota 1918 peleissä - viihdettä vai historiaa?

(C) 2018-2019 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Fapahtaja

1918 – Veli Veljeä Vastaan
Linden Lake Games
www.lindenlakegames.com


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Uplay+ -palvelu sisä... Sisällissota peleinä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova