Tuorein sisältö

Lautapelikierrätystä - King Maker ja Englannin karikkoinen sisällissota

26.11.2019 klo 09.00 | Luettu: 1819 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Englannin historiaan sukeltava King Maker -lautapeli on kaikessa houkuttelevuudessaan ja monimutkaisuudessaan lumoava peli. Alkujaan jo vuonna 1974 julkaistu ja Avalon Hillin 1975 nappaama (ja 1983 TM Gamesin päivittämä) peli näet kuvaa Englannin hurjaa sisällissotaa 1400-luvulla. Vuosikymmeniä kestäneessä ruusujen sodassa eri faktiot yrittivät kiivaasti nostaa omaa ehdokastaan Englannin kuninkaaksi mitä erilaisimmilla tavoilla: päät katkeilivat, armeijat kohtasivat taistelukentillä ja vääntöä riitti myös politiikan, naiskentelun ja uskonnollisuuden kentillä.

Pelinä lopputulos on hulvattoman upea ja henkilökemioita rassaava herkku, jossa varsinaisen pelimekaniikan pinnalle nousevat myös pelaajien väliset suhteet. Pitihän tätäkin peliupeutta vielä muistella ennen kuin laitoin sen lihoiksi:


Suora linkki: https://youtu.be/OjAfvetlrIU

Joskus on osattava päästää irti. Tässä videoblogisarjassa JOK tohtii viimein päästää irti vuosia ja vuosikymmeniä komeroissa ja varastoissa lojuneista peleistä. Kun ei ole aika pelata, niin ei ole. Kiitos siis hyvistä menneistä pelihetkistä, pistetään pelit kiertoon. Jospa ne löytäisivät jonkun sellaisen käsiin, joka ehtii ja jaksaa niitä taas pelata. Sitä ennen, viimeinen voitelu eikun muistelu.
Apuna prosessissa on JOKin kaveri Tuomas Riekkinen, joka on aika kova luu lautapeliharrastajana. Sen verran kova, että herralla on ihan erityinen lautapelihuone, jonne kelpaa hautautua arpomaan minkä seinän hyllyltä tällä kertaa pelin nappaisi.

Saa kanavan tilatakin, se olisi kovin ystävällistä
Lisää videoblogeja ja vanhoja lautapelejä

Checkpoint TV esittää: Lautapeliasiaa
(C) 2019 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/

Tuomas Riekkinen & Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Kojima on kauhuissaa... JOKin pelivatkain 21... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova