Tuorein sisältö

Riot games ilmoitti pyrkivänsä sopimaan syrjinnästä nostetun joukkokanteen

26.08.2019 klo 20.00 | Luettu: 1932 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Suositusta League of Legends -pelistä tunnettu pelinkehittäjä Riot Games on ilmoittanut lähettäneensä sopimusehdotuksen joukkokanteeseen jossa yritystä syytettiin "sukupuolisyrjinnästä palkan ja ylenemismahdollisuuksien suhteen, seksuaalisesta häirinnästä ja kostotoimista yrityksessä työskenteleviä naisia kohtaan".

Joukkokanne nostettiin viime vuonna Kotakun julkaiseman yrityksen sisäistä systeemistä seksismiä tutkineen artikkelin jälkeen. Joukkokanne oli vain yksi monista kehittäjää vastaan nostetuista syytteistä. Toukokuussa yritys joutui myös ison ulosmarssin kohteeksi kuin yli 150 työntekijää osoitti tyytymättömyyttään yrityksen työsopimuksissa oleviin "pakotetun sopimisen" -ehtoihin, joiden mukaan työntekijät eivät saa haastaa yritystä missään tilanteissa oikeuteen vaan heidän on pakko suostua asianajajien välityksellä tehtävään sovitteluun.

Yrityksen esittämä sovintoehdotus tarvitsee vielä asiaa hoitaman tuomarin hyväksynnän, mutta molemmat kanteen osapuolet ovat ilmoittaneet olevansa tyytyväisiä sovintoehdotukseen.

Riot Games myös ilmoitti lausunnossaan, että haluaa sopia oikeusjutun "osoittaakseen työntekijöilleen halukkuutensa ottaa tarvittavat askeleet luottamuksen rakentamiseksi ja ovat vakavissaan Riotin rakentamisessa työpaikaksi, joka on erinomainen kaikille työntekijöille".

Vakuuttelut ovat ehkä aiheellisia sillä Kotakun reportaasin mukaan yrityksen kulttuuri ei ole ollut pelkästään lapsellinen, esimerkiksi esimiehet piereskelemässä naamalle kokouksessa, vaan myös hyvin seksistinen, sillä naistyöntekijöitä on jätetty ylentämättä kun nämä ovat kieltäytyneet muiden työntekijöiden lähentelyistä.

Toivottavasti siis Riot Games on vakavissaan yrityskulttuurinsa parantamisesta, että jatkossa kaikilla yrityksen työntekijöillä on yhtäläiset mahdollisuudet ja yrityskulttuuri on vähän tervehenkisempää.


Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Pyhimykset ja syntis... Avoimen lähdekoodin ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova