Tuorein sisältö

Avoimen lähdekoodin Flash-emulaattori toivoo pystyvänsä säästämään katoamisvaarassa olevan Flash-pelien sukupolven

26.08.2019 klo 22.10 | Luettu: 920 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenFlash-pelit eivät yleisesti ole tunnettuja kenties erinomaisuudestaan mutta ne ovat kuitenkin tärkeä osa internet-historiaa, joten nyt avoimeen lähdekoodiin perustuva projekti pyrkii luomaan jaettavaksi tarkoitetun Flash-emulaattorin.

Vain viikkoja Adoben Flashin päätösilmoituksen jälkeen ilmoitetun projektin vetäjänä toimii Mike Welsh, joka on aiemmin tehnyt Flash-videon HD-laatuiseksi muuntavan Swivel-ohjelman Newgroundsille.

Rust-ohjelmointikielellä tehty Ruffle-emulaattorin tarkoituksena olisi olla selaimessa toimiva lisäosa, joka pystyisi havaitsemaan vanhan Flash-koodin ja muuttaman sen toimimaan Rufflen alaisuudella. Tällöin käyttäjät voisivat käydä millä tahansa Flash-pohjaisella sivulla ja ne toimisivat automaattisesti ilman häslinkiä tai tietoturvariskejä.

Toivotaan että projekti etenee ja tekijät saavat Flashin toimimaan ongelmitta, sillä onhan internetin varhaishistoriassa vähintään säilyttämisen arvoisia hassuja ja outoja Flashillä toimineita videoita.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Riot games ilmoitti ... Huhu: paljastiko Ama... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

27.08.2019 klo 05.55 4 tykkää tästä

Toivottavasti tietoturvaongelmia ei ole emuloitu.
lainaa

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova