Tuorein sisältö

BBS-historiaesitelmä director's cut - Petri Saarikoski - Skrolli Assemblyssä

25.09.2019 klo 09.00 | Luettu: 1708 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Ojennat kätesi verkkoon ja joku tarttuu siihen.” – Kokemuksia ja muistoja BBS-harrastuksen valtakaudelta - Extended Director’s Cut! Petri Saarikosken BBS-esitelmä pitkänä versiona, jossa tavanomaisen 45 minuutin esitelmän sijaan Saarikoskelle annettiin Assembly 2019 -festivaaleilla Skrolli-lehden lavalla kahden tunnin mittainen slotti purkkiviestinnan ja -yhteisöjen maailmaan sukeltamiseen. Ja sehän käytettiinkin oikein kunnolla hyväksi.

Lauantaina 3.8. klo 11-13 Assembly Summer 2019 -tapahtuman Skrolli-lavalla FT, yliopistolehtori Petri Saarikoski sukeltaa ajassa taaksepäin 1980- ja 1990-lukujen BBS-aikakauteen: ”Ojennat kätesi verkkoon ja joku tarttuu siihen.” – Kokemuksia ja muistoja BBS-harrastuksen valtakaudelta.

BBS-purkit (Bulletin Board Systems) olivat tietokoneita, joihin käyttäjä saattoi soittaa omalta koneeltaan puhelinlinjan avulla modeemia käyttäen. Purkeissa oli mahdollista jakaa ja ladata tiedostoja, käydä keskusteluja sekä pelata pelejä. Aikana ennen internetiä ja sosiaalista mediaa purkit olivat pitkään paras tapa olla yhteydessä toisiin harrastajiin ja luoda sähköisiä ystävyyssuhteita. Suomessa oli runsaasti suosittuja BBS-järjestelmiä, sekä harrastajien yksityisesti että yritysten ylläpitämiä.

Saarikoski on kerännyt vuosien aikana runsain mitoin aineistoa BBS-maailman historiasta, jota käsitellään kahden tunnin slottiin sijoitetussa mega-esitelmässä poikkeuksellisen perusteellisesti. Saarikoski kerää edelleen aineistoa, joten jos haluat luopua (tai kopioida) vaikkapa vanhan purkkisi keskustelualueen backupista tai chattilogeista, niin ei muuta kuin matskut mukaan ja lahjoitus Saarikoskelle esitelmän jälkeen. Kommentit, lisätiedot ja kysymykset ovat enemmän kuin tervetulleita esityksen aikana ja sen jälkeen.


Suora linkki: https://youtu.be/IDQ92RseTQM

Saa kanavan tilatakin, se olisi kovin ystävällistä
Lisää Reissussa-videoita

Checkpoint TV esittää: Skrolli @ Assembly

(C) 2019 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Video: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Fapahtaja

Skrolli-lehti Assemblyssä
https://skrolli.fi


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< PlayStation 5:stä tu... Ensin Adidas ja Fort... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova