Tuorein sisältö

JOKin pelivatkain #006 - Yes, Prime Minister pursusi kuivakkaa brittikomediaa (C64, 1987)

07.03.2019 klo 09.00 | Luettu: 1363 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Brittikomediaa parempaa asiaa ei ole tässä maailmassa keksittykään. Siellä jossain Monty Pythonin, Kenny Everettin ja Benny Hillin (kkulen nuorison "keitä ihmettä nuo muka ovat" -kummastelun) takamaisemissa piileksivät myös nykyään kehnosti muistetetut Yes, Minister ja Yes, Prime Minister (Kyllä, herra ministeri ja Kyllä, herra pääministeri). Kyllä ne tulivat Suomenkin telkasta mutta saharankuiva byrokraattikomedia ei ollut samalla tavalla megaälyttömän mieleenpainuvaa kuin Monty Python. Hauskaa siltikin.

Ja totta KAI se ikuistettiin myös videopelin muotoon. Vähän hankalasti tosin. Peli kun putosi siihen ajanjaksoon, kun C64 oli aivan huipussaan mutta Amigat ja Atarit hiiriohjauksineen olivat myös tulossa. Niinpä turhan moni peli meni kikkailemaan ja sorvasi peleihinsä hiirimäisen joystick-ohjauksen. Huumoristisen byrokraattiseikkailun peluu onkin siten vähän kämäistä. Ja onhan se huumorikin omanlaistaan, tosi kuivaa. Mutta osuvaa, kun osaa nauttia brittihuumorista. Katsotaas nyt millainen se peli oikein oli...Pelivatkain-videosarjassa sukelletaan hissukseen ja hyvin satunnaiseen tahtiin JOKin pelihistorian varrelta löytyviin peleihin, jotka lienevät valtaosin 8- ja 16-bittistä strategiaa, seikkailua ja simulaatiota. Toki retropelimatkan varrelle osua myös tunnetumpia yleisönsuosikkeja.
Pelivatkaimet pelataan ja tallennetaan livenä ilman sen kummempia leikkailuja, ellei jokin mene ihan katastrofaalisesti pieleen.

Lisää pelivatkausta
Saa kanavan tilatakin, se olisi kovin ystävällistä

Checkpoint TV esittää: JOKin Pelivatkain

(C) 2019 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

Yes, Prime Minister

Tekijä / julkaisija: Mosaic Publishing / Exford Digital
Alustat: Commodore 64, Amstrad CPC, BBC Micro, PC, ZX Spectrum

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Kamakorneri #013 - A... Painajaisprinssi-Tri... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova