Tuorein sisältö

Ropeconissa palkittiin jälleen kotimainen roolipelivaikuttaja ja jaettiin Vuoden peliteko -palkinto

31.07.2022 klo 11.00 | Luettu: 505 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenParhaillaan Helsingin Messukeskuksessa käynnissä olevassa 29:ttä kertaa järjestettävässä roolipelitapahtuma Ropeconissa jaettiin eilen järjestetyssä gaalassa tuttuun tapaan Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko -palkinnot.

Tänä vuonna jo 20. kertaa jaettava Kultainen lohikäärme on Ropeconin vuosittain jakama palkinto, joka annetaan pitkäaikaisesta työstä roolipelien, miniatyyripelien, korttipelien tai lautapelien saralla tai ansiokkaasta työstä pelikulttuurin kehittymisessä tai kehittämisessä.

Eilen palkinto annettiin Massi Hannulalle, joka on ansioitunut roolipelaamisenparissa tapahtumanjärjestäjänä, tuottajana ja yhdistysaktiivina. Hannulan ansioihin kuuluu muun muassa roolipeliblogi Lokin päätoimittaminen vuodesta 2012 lähtien, larp-tapahtuma Solmukohdan järjestäminen kahteen otteeseen ja lukuisten muiden tapahtumien sekä larppien järjestäminen roolipeliyhdistyksissä ja - tapahtumissa vapaaehtoisena toimimisen ohessa.Ropeconin gaalassa jaettiin eilen myös yhdeksättä kertaa Vuoden peliteko -palkinto, joka myönnetään ansiokkaasta projektista, toiminnasta, julkaisusta tai muusta tempauksesta ei-digitaalisten pelien saralla.

Tällä kertaa Vuoden peliteko -palkinnon sai Ylen RopeLIVE -ohjelma, joka edustaa muun muassa suositun Critical Role -sarjan tavoin niin sanottua actual play -tyylistä lähetystä, jossa yleisö pääsee seuraamaan roolipelaamista. Ropeconin mukaan RopeLIVE palkitaankin aivan uudenlaisen näkyvyyden tuomisesta roolipeliharrastukselle ja perusteiden mukaan "Yleisöä osallistava, pelaajilta pelaajille tehty sisältö tempasi mukaansa niin vanhat harrastajat kuin uudet yleisötkin".

Ropecon jatkuu vielä tänään sunnuntaina kello 18 saakka Helsingin Messukeskuksessa ja tapahtuman ohjelmaan voi tutustua Ropeconin verkkosivuilla.


Kuvat: Ropecon, Yle

V2.fi | Mikko Seppänen
< Twitchin katsojamäär... Dr Disrespectin peli... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova