Tuorein sisältö

Tietokoneiden jälleenmyyjä PC Specialist ja pelinkehittäjä Battlestate Games ovat kumpikin internetkohun keskiössä - syynä sukupuolistereotypioiden vahvistaminen

08.01.2020 klo 20.00 | Luettu: 3368 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Tietokoneiden jälleenmyyjä PC Specialist ja Escape From Tarkov -pelin kehittäjä Battlestate Games ovat kummatkin internetissä pyörivien kohujen keskiössä. Heti alkuun tarkennettakoon, että kummatkin heistä ovat osana aivan erillisiä kohuja, mutta kummassakin syyt ovat samankaltaiset.

PC Specialistin kohdalla kohu syntyi mainoksesta, jossa yritys markkinoi tuotteitaan. Videosta tehtiin kahdeksan valitusta Britanniassa mainoksia valvovalle The Advertising Standards Authoritylle (ASA). Valitusten tehneiden mielestä mainos jakoi haitallisia sukupuolistereotypioita esittämällä mainoksessa vain miesten olevan kiinnostuneita tietokoneista ja tekniikasta. Samalla valituksen tehneiden mielestä mainoksessa annettiin olettaa, etteivät tekniset asiat kiinnostaisi naisia.

PC Specialist vastasi kohuun, että heidän asiakaskunnastaan 87,5 % on miehiä, joten tästä syystä myös mainos oli kehitetty kohderyhmää varten. Heidän mielestänsä mainoksessa ei esitetty, ettei naisia kiinnostaisi tekniikka. ASA kuitenkin päätti, että PC Specialistin mainos rikkoo viime kesänä voimaan tulleita uusia säädöksiä, joiden mukaan mainoksissa ei saa esittää sukupuolistereotypioita. PC Specialist poisti mainoksen päätöksen jälkeen. Lisää aiheesta voit lukea Eurogamerin uutisesta.

Escape From Tarkovin kehittäjä Battlestate Games taas joutui kohun keskelle, kun sosiaalisessa mediassa kaivettiin esille vanha artikkeli vuodelta 2016. Wccftech.comin julkaisemassa artikkelissa haastateltiin pelinkehittäjä Pavel Dyatlovia, joka totesi yhtiön tulleen pitkän keskustelun jälkeen siihen tulokseen, etteivät naiset sovi sotaan koska eivät pysty käsittelemään sen tuomaa stressiä. Dyatlovin mukaan sota on ainoastaan koville miehille.

Osa syynä artikkelin kaivamiselle on varmasti ollut viimeaikainen Escape From Tarkovin saama huomio, sillä peli oli joulun aikoihin alennuksessa ja sen lisäksi uuden vuoden aikoihin oli käynnissä Escape from Tarkov Twitch Drops -kampanja, jossa striimejä katsomalla pystyi ansaitsemaan pelinsisäisiä tavaroita. Pyhien aikana EFT keräsi valtavan määrän katsojia suoratoistopalvelu Twitchin kautta.

Battlestate Games julkaisi eilen 7. tammikuuta Twitterissä twiitin, jossa he pahoittelevat kolme vuotta sitten ulos tullutta artikkelia. Heidän mukaansa kyseessä ei ollut yrityksen avainhenkilö, eikä annettu kommentti ollut yrityksen virallinen kanta. Lopuksi he kertovat, että he arvostavat sodissa ja armeijoissa olevia naisia. Battlestate Games on myös ottanut asian puheeksi Pavelin kanssa. Yhtiö kuitenkin jatkoi vielä kertomalla, että peliin ei ole tulossa naishahmoja pelattavaksi, sillä naishahmon lisääminen mukaan vaatisi huomattavasti työtä, eikä se sopisi pelin tarinaan. Studio kuitenkin kertoo, että Escape From Tarkovissa nähdään naisia, vaikka naishahmolla ei voikaan pelata. Naisia on muun muassa kauppiaana sekä joissakin tehtävissä.

Lähde: Eurogamer, Wccftech.com

V2.fi | Miia Lyyra
< Pelaajalle, jolla on... Harry Potter: Wizard... >

Keskustelut (1 viestiä)

Bub

08.01.2020 klo 20.54 3 tykkää tästä

Kuopan reunalle tuollaiset Saatanaakin pahemmat ihmisoletetut.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova