Tuorein sisältö

Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney varoittaa pelialaa lootboxeista ja politiikasta

15.02.2020 klo 17.00 | Luettu: 4491 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney puhui DICE-tapahtuman yhteydessä Las Vegasissa pelialan nykyisyydestä ja sen tulevaisuudesta. Puheenaiheina Sweeneyllä olivat muun muassa peleissä olevat yllätyslaatikot eli lootboxit ja politiikan sisällyttäminen peleihin.

Hollywood Reporterin uutisen mukaan Tim Sweeney esitti kysymyksen pelialalle tulevaisuudesta. Tim kysyi, millainen peliala haluaa olla, kun se kasvaa isoksi. Haluaako se olla kuin Las Vegas pelikoneineen vai kehittäjä, johon pelaajat voivat luottaa. Tim korosti vielä puheenvuorossaan, että hän uskoo yhä useamman julkaisijan luopuvan lootboxeista. Puheissaan hän vertaa yllätyslaatikoita ja uhkapelaamista keskenään.

Puheessaan Sweeney tarkoitti lootboxeilla laatikoita, jotka ovat yllätyksiä. Näitä on nähty esimerkiksi CS:GO:ssa, Apex Legendsissä ja Overwatchissa. Fortnitessa on myös mahdollista ostaa esimerkiksi ulkoasuja hahmoille, mutta niistä puuttuu yllätysmekanismi, sillä ostaja tietää etukäteen mitä saa vastineeksi.

Toimitusjohtajan puheenvuorossa otettiin kantaa myös poliittisiin asioihin. Sweeneyn mukaan politiikka pitäisi jättää pelien ulkopuolelle. Rock, Paper, Shotgun -sivuston uutisen mukaan Tim tarkoitti tällä muun muassa Blizzardin Hong Kong -casea, jossa yhtiö joutui valtavan myrskyn silmään, kun se bannasi erään pelaajan ja erotti pelaajaa haastatelleet striimaajat. Sweeneyn mukaan peleissä voi näkyä politiikkaa, mutta sen pitää olla kehittäjien oma asia eikä markkinointiosaston päätös.

IGN:n YouTube-videolta voit katsoa Tim Sweeneyn puheen. Lootboxien ja politiikan lisäksi Tim ottaa kantaa myös alustojen väliseen pelaamiseen.Lähde: PC GamerV2.fi | Miia Lyyra
< Aleksi Virolaisen ed... V2.fi:n viikon laite... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

16.02.2020 klo 08.48 4 tykkää tästä

Kannattaisi puhua myös siitä kuinka "ilmaiset" pelit ja niiden mikromaksut ja kaikenlaiset maksulliset lisäosat ovat pilanneet pelimaailmaa jo pitkään.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova