Tuorein sisältö

Uusi julkaisija remasteroi retropelejä nykypäivään - luvassa kasari- ja ysärihittejä

05.03.2020 klo 19.00 | Luettu: 3617 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Yhdysvaltalainen Ziggurat Interactive syöksyy oikein kunnolla kaikkien Retro Rewind -pelaajien kukkaroille, sillä yhtiö julkaisee lähivuosina roppakaupalla muinaisten ja vähän uudempienkin vuosikymmenien retropelejä nykykoneille. Tällä haavaa Zigguratilla on takataskussaan sopparit yli 140 pelin remasteroinnista ja uudelleenjulkaisusta.

Firma tuo tähän päivään pelejä aina 1980-luvulta ja ysäriltä 2000-luvun alkupuolelle saakka. Ziggurat remasteroi tai tekee täysin uusioversioita peliklassikoista sekä tietokoneille, nykykonsoleille että mobiililaitteille.

Ensimmäisistä kolmesta julkaisusta kaksi on tuhtia 8-bittikasaria. Forbidden Forest (1983) on jopa yksi kaikkien aikojen ensimmäisistä kauhupeleistä, sillä se oli hämmästyttävän pelottavaa seikkailua vaarallisessa ja kauhistuttavia petoja täynnänsä olleessa metsässä. Hui! Super Huey (1985) on puolestaan huikea lentosimulaattori, jossa pelaaja lentää lentosimulaattorilla sekä pelastus- että taistelulentoja.

Esikoiskolmikon tuorein peli on Deadly Dozen vuodelta 2001, taktinen FPS-sotapeli, jossa pelaajan 12 sotilaan ryhmä rynnistää toisessa maailmansodassa tekemään tuhmia saksalaisten linjojen taakse.

Täytyykin todeta, että siinä on melko monimuotoinen pelikavalkadi. Ziggurat ei tosiaankaan tyydy pelkästään helpompien kasaripikselipelien paketoimiseen emulaattorimuotoon, vaan työstää pelejä laajalla skaalalla ja monilta eri alustoilta.

Pidetään peukkuja, että homma toimii ja retropelit toimivat nykyversioinakin.

Lisätietoja:
https://www.ziggurat.games/

Ps. Tuleeko sinulle jo Suomen paras retropelilehti? Tilaa Retro Rewind!


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Atari lämmittelee yd... Lisää Half-Lifeä luv... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova