Tuorein sisältö

JOKin pelivatkain 025 - High Flyer, myyttisen ilmailupelin jäljillä

16.05.2020 klo 09.00 | Luettu: 2690 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Minulla ja High Flyer -pelillä on pitkä yhteinen historia. Se on itse asiassa yksi niistä peleistä, jotka muovasivat hyvin varhaisessa vaiheessa mieltymyksiäni tietokonepeleistä. Tämä äärimmäisen varhaisen aikakauden bisnes-strategiapeli on myös siitä jännä tapaus, että juuri tästä nimenomaisesta versiosta ei ole juurikaan tietoja internetseissä. Pelin nimi tiedetään, mutta esimerkiksi kuvat ovat valtaosin saman tai samannimisen pelin eri versiosta - tai jopa aivan toisesta samannimisestä pelistä. Kyllä pelihistorioitsijoita taas kiusataan!

Näin High Flyerin aikoinaan eräällä reilusti vanhemmalla tuttavallani, silloin kun minulla ei vielä edes ollut omaa tietokonetta. Pelasin sitä hetken aikaa, yhden kerran, olin heti koukussa. Lentokoneita. Lentoliikennettä. Bisnestä. Lentokoneiden lennättämistä. Tässähän on aivan kaikkea mistä minä tykkään.

Löysin pelin uudelleen vuosia myöhemmin ja niin nyt taas. Hohdosta osa on rapissut mutta kyllä minä yhä edelleen näen tässä sen lumoavan ilmailupelin, johon ihastuin joskus 13-vuotiaana. Tulkaa siis mukaani retroretkelle High Flyerin maailmaan.


Suora linkki: https://youtu.be/-WR9Wc-1HHw

Pelivatkain-videosarjassa sukelletaan hissukseen ja hyvin satunnaiseen tahtiin JOKin pelihistorian varrelta löytyviin peleihin, jotka lienevät valtaosin 8- ja 16-bittistä strategiaa, seikkailua ja simulaatiota. Toki retropelimatkan varrelle osua myös tunnetumpia yleisönsuosikkeja.
Pelivatkaimet pelataan ja tallennetaan livenä ilman sen kummempia leikkailuja, ellei jokin mene ihan katastrofaalisesti pieleen.

Kaikki Pelivatkain-sarjan jaksot
Tilaa kanava tästä klikkaamalla
Onhan Retro Rewind jo tilattu?
https://retrorewind.fi/tilaa

Checkpoint TV esittää: JOKin Pelivatkain
(C) 2020 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

High Flyer
Tekijä / julkaisija: Commodore, 1983
Alustat: Commodore 64


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Kettu vieköön, katso... Opiskele historiaa k... >

Keskustelut (1 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.05.2020 klo 13.05

En muista mitä versiota pelasin, mutta sen kyllä, että lupaava ilmailuimperiumini kaatui virheilmoitukseen "TOO MANY PLANES". Onko kapitalismilla sittenkin rajansa?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova