Tuorein sisältö

Microsoft aikoo kuunnella pelaajien palautetta taaksepäin yhteensopivien pelien kirjaston laajentamiseksi

30.05.2020 klo 14.00 | Luettu: 1659 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMicrosoft kertoi Xbox Wire -sivustolla julkaistussa kirjoituksessa tarkemmin vanhempien pelin taaksepäin yhteensopivuudesta tulevalla Xbox Series X -konsolilla.

Jutussa on paljon jo aiemmin maaliskuussa Eurogamerin Digital Foundry -osastolle kerrottua tietoa mutta lyhykäisyydessään Microsoft lupaa vanhojen Xbox, Xbox 360 ja Xbox One -pelien pyörivän entistä paremmin uudella Xbox Series X -konsolilla.

Microsoftin mukaan taaksepäin yhteensopivuuden kautta uusi konsoli tulee heti julkaisunsa aikana tukemaan yhteensä tuhansia pelejä valmistajan aiemmilta laitteilta ja uutta teknologiaa käyttäen jopa tuomaan automaattisesti HDR-tuen vanhempiin peleihin joissa sitä ei ole ollut.

Vaikka Xbox ja Xbox 360 -peleistä yli 600 on jo taaksepäin yhteensopivia, niin valikoima ei suinkaan ole vielä läheskään täydellinen ja joukosta puuttuu kulttiklassikoita, kuten vaikkapa Beautiful Katamari tai Obsidian Entertainmentin Alpha Protocol.

Jutussa myönnetäänkin, että teknisten haasteiden lisäksi pelien kohdalla usein on myös lisenssikysymyksiä mitkä tuovat omat ongelmansa mutta taaksepäin yhteensopivuuden parissa työskentelevä ryhmä on sitoutunut peliperinnön varjelemiseen.

Erityisesti kulttipelien ystäviä lämmittää tieto, että Microsoft lupaa myös jatkossa kuunnella yhteisön palautetta sen suhteen mitkä pelit saavat jatkossa taaksepäin yhteensopivuuden.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Vihattu Denuvo-suoja... Tältä Half-Life 2:n ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova