Tuorein sisältö

Ahdistelusyytökset ravistelevat Twitchiä sekä monia pelialan yrityksiä, Assassin's Creedien luovaa johtajaa syytetään uskottomuudesta

25.06.2020 klo 16.00 | Luettu: 1075 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Kotaku on koostanut pitkän ja perinpohjaisen artikkelin viime viikonloppuna käynnistyneestä seksuaalisen ahdistelun paljastumisvyyhdistä. Yli 50 Twitch-striimaajaa on jakanut kokemuksiaan seksuaalisesta ahdistelusta ja nimettyjä syyllisiä on muun muassa striimaajien asioita hoitavan Online Performers Groupin toimitusjohtaja Omeed Dariani sekä striimaajat Tom "Syndicate" Cassell sekä Lono "SayNoToRage".

Useat striimaajat syyttävät kolmikkoa mm. seksuaalisesta ahdistelusta ja seksiin pakottamisesta. Dariani luopui toimitusjohtajan paikastaan ja on pahoitellut tekemisiään Twitterissä. Monet striimaajat ovat nyt myös eronneet OPG:stä, vaikka joillekin heistä se tietää tulojen lähes puolittumista. Myös Twitchiä vastaan on boikotoitu, koska striimauspalvelu ei ole toiminut tai ottanut tarpeeksi tehokkaasti kantaa ahdistelusyytöksiin. Eräs striimaaja kommentoi Kotakulle, ettei voi uskoa sitä määrää "roofie-tarinoita", jota viime vuoden TwitchConista kantautui. Roofie eli rohypnol tunnetaan unettavan vaikutuksensa vuoksi deittiraiskaushuumeena. Twitch on julkaissut vastineen.

#metoo-kampanjan tapaan yksi avaus saa myös muita rohkaistumaan ja kertomaan kohtaamastaan ahdistelusta. Eurogamer kertoo, että "ainakin kolmea" Spider-Man-pelin tehneen Insomniac Gamesin työntekijää syytetään seksuaalisesta ahdistelusta ja lisäksi studion väitetään suojelleen heitä. Kaksi syytettyä ei ole enää töissä studiolla, mutta monet entiset työntekijät ovat vahvistaneet kertomuksia. Insomniac on jo vastannut tehneensä useita toimenpiteitä syytöksien valossa, mutta ei voi lakiteknisistä ja henkilökohtaisuussyistä kommentoida asiaa enempää tiettyihin työntekijöihin liittyen.Eurogamer kertoo myös, että Assassin's Creed Valhallan luova johtaja Ashraf Ismail, joka myös luotsasi pari aiempaa peliä, on lomautettu "henkilökohtaisista syistä" johtuen. Ismail kertoo Twitterissä että hänen täytyy käydä läpi asioita, jotka ovat "murskanneet hänen ja hänen perheensä elämän" ja kertoo olevansa syvästi pahoillaan kaikille heille, joita asia on satuttanut. Twitter-viestien perusteella kyseessä on naimisissa olevan Ismailin uskottomuus. Joitain Ubisoftin työntekijöitä on myös syytetty seksuaalisesta ahdistelusta ja raiskauksista. Samassa artikkelissa syytetään ahdistelusta myös Logitechin ja PR-toimisto HomeRunPR:n työntekijöitä.

Tällä viikolla on nostettu esiin myös pelien käsikirjoittaja Chris Avellone (Planescape: Torment, Fallout: New Vegas), jota useammat naiset syyttävät ahdistelusta ja lääppimisestä (Kotaku), Wizards of the Coastin taiteilija, tekonsa jo myöntänyt Noah Bradley (Kotaku) sekä Cards Against Humanityn yksi perustajista Max Temkin, jota syytettiin sekä rasismista että seksismistä. Temkin erosi firmasta.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Supersankarifanit hu... Biomutanttimöttiäist... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova