Tuorein sisältö

Riot Games purki kohutun sponsorisopimuksen Saudi-Arabian kanssa, vain pari päivää sen julkistamisen jälkeen

30.07.2020 klo 20.05 | Luettu: 948 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenRiot Games on ilmoittanut purkavansa Saudi-Arabian futuristisen NEOM-kaupunkiprojektin kanssa tehdyn merkittävän sponsorisopimuksen sen herätettyä kohua ja vastalauseita pelaajien, fanien sekä firman omien kommentaattorien keskuudessa.

Saudi-Arabian NEOM-projektin piti olla League of Legends European Championship -liigan kesäkauden pääsponsori, mutta välittömästi sponsorisopimuksen julkistamisen jälkeen pelijulkaisija alkoi saamaan vahvaa kritiikkiä liittyen Saudi-Arabian ihmisoikeustilanteeseen, etenkin seksuaalivähemmistöjen ja naisten asemaa koskien. Kritiikkiä ei myöskään satanut pelkästään pelin pelaajien suunnalta vaan asiaa kommentoivat myös Riot Gamesin palkkalistoilla olevan kommentaattorit.Aiheesta noussut kritiikki sai pelijulkaisijan arvioimaan uudelleen Saudi-Arabian kanssa tehtyä sponsorisopimusta ja tänään Riot Gamesin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan e-urheilusta vastaava johtaja Alberto Guerrero ilmoitti firman vetäytyvän yhteistyöstä. Guerroron julkaiseman lausunnon mukaan Riot Games toimi asiassa liian nopeasti ja aikoo arvioida sisäisiä järjestelmiään, ettei vastaavaa pääse jatkossa tapahtumaan. Samassa lausunnossa pelijulkaisija lupaa jatkaa alueella asuvien pelaajien ja fanien tukemista, vaikka tämä suunniteltu yhteistyö ei toteudukaan.

Toisin kuin Riot Games, niin CS:GO-turnausjärjestäjä BLAST ei kuitenkaan ole vielä ilmoittanut mitä aikoo tehdä samaan aikaan julkistetun oman NEOM-sponsorisopimuksensa kanssa. Saudi-Arabian muiden ihmisoikeusongelmien lisäksi NEOM-kaupunkiprojektiin liittyy vielä oman lisäongelmansa, sillä esimerkiksi The Guardian -lehti on uutisoinut siitä kuinka projektin alta on pakkosiirretty sekä mahdollisesti myös tapettu Howeitat-arabiheimojen jäseniä.

Tapahtunen perusteella vaikuttaa siltä, että Saudi-Arabian yritykset puhdistaa viime aikoina etenkin toimittaja Jamal Khashoggin murhasta tahriintunutta mielikuvaa maasta eivät välttämättä aivan osuneet nappiin Riot Games -sponsorisopimuksen kanssa. Asiasta noussut kohu vaan pikemminkin nosti uudelleen maan kyseenalaisen ihmisoikeushistorian esille ja Riot Gamesin nopeasti reaktiosta päätellen tämä negatiivinen huomio ei ollut sellaista mitä mahdollisimman laajaa yleisöä tavoittelevat esports-pelit välttämättä haluavat.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Ensi kuussa Archeage... Saavutukset saapuvat... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova