Tuorein sisältö

Blizzard on keskellä kiivasta palkkakeskustelua - osa kylpee rahassa, kun toisilla ei ole varaa maksaa vuokraa tai tehdä lapsia

10.08.2020 klo 22.00 | Luettu: 1972 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Pelijätti Blizzard on taas joutunut keskelle myrskyn silmää. Tällä kertaa aiheena on palkkakeskustelu, kertoo Bloomberg. Yhtiön sisällä on ollut kireä ilmapiiri jo pitkään, ja sen osasyynä on työntekijöiden mielestä epäreilu palkkaus. Yhtiö on luvannut korjata asian jo aiemmin, mutta se ei ole toteutunut.

Työntekijät eivät ole edelleenkään olleet tyytyväisiä yhtiön toimintaan, vaan alkoivat keräämään palkkataulukkoa, johon jokainen voisi lisätä oman palkkatietonsa. Listauksesta huomattiin, että useiden henkilöiden palkkaa nostettiin alle 10 prosenttia, mikä on vähemmän kuin alun perin oli odotettu. Tilannetta ei helpota se, että yhtiön toimitusjohtaja Bobby Kotick nettosi vuoden 2019 aikana 40 miljoonan dollarin tienestit, kun taas talousjohtaja Dennis Durkin rahapussiin kilahti 15 miljoonaa dollaria.

Yhtiön palkkalistoilla olevat ovat myös kertoneet avoimesti, millaisia uhrauksia he ovat joutuneet tekemään. Eräs työntekijä kertoo, kuinka hän ei ole voinut ostaa ruokaa, jotta on saanut maksettua vuokransa. Toinen taas kertoo, että hän ja hänen puoliso ovat lakanneet keskustelemaan lasten saamisesta, sillä heillä ei ole varaa perustaa perhettä.

Blizzardin edustaja Jessica Taylor kuitenkin kommentoi, että yhtiön tarkoituksena on aina ollut maksaa kilpailukykyistä ja hyvää palkkaa työntekijöilleen. Journalisti Jason Schreier kirjoitti Twitterissä, että jotkut Blizzardin vanhemmista työntekijöistä saattavat tienata yli 100 000 dollaria vuodessa, mutta monet alemman palkkatason työntekijät kärsivät liian pienistä palkoista. Schreier kertoo myös, että Blizzard on menettänyt paljon työvoimaansa myös kilpaileville yrityksille kuten Riot Gamesille.Lähde: Eurogamer, Esports.com


V2.fi | Miia Lyyra
< Suosittu striimaaja ... Night City Wire tarj... >

Keskustelut (1 viestiä)

Joni

11.08.2020 klo 16.27 3 tykkää tästä

Sen siitä saa kun tekee paskoja lisäreitä WoWiin
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova