Tuorein sisältö

CD Projekt Redin työntekijöille riitti - tuloksena ammattiliitto

08.10.2023 klo 11.00 | Luettu: 2996 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


CD Projekt Redin työntekijät ovat ilmoittaneet järjestäytyvänsä ammatillisesti muiden puolalaisten pelialan toimijoiden kanssa. Polish Gamedev Workers Union alkoi rakentua CD Projektin suurten irtisanomisuutisten jälkeen tämän vuoden heinäkuussa, kun firma ilmoitti heittävänsä pihalle lähes sata työntekijäänsä yhdeksän kuukauden aikana. Tapausta olivat edeltäneet yhteensä 60 hengen irtisanomiset.

“Aloimme keskustella ammattiliiton perustamisesta tämän vuoden irtisanomisaallon julkistamisen jälkeen. Tapahtuma aiheutti valtavan määrän stressiä ja epävarmuutta vaikuttaen myös mielenterveyteemme ja se johti lopulta siihen, että liitto luotiin vastatoimena tällaiselle toiminnalle. Liitto lisää turvallisuutta ja läpinäkyvyyttä, antaa parempaa suojaa ja vahvistaa ääntämme kriisien aikana”, perustajat kertoivat. “Työntekijät luovat arvoa, mutta heillä ei ole mitään päätäntävaltaa, kun firmojen rakenteesta puhutaan. Siksi meidän täytyy järjestäytyä, jotta tilanteisiin voidaan astua saaden tasavertaisesti jalansijaa.”

“Meidän mielestämme massairtisanomiset ovat vaaraksi peliteollisuudelle ja uskomme järjestäytymisen olevan tapa säilyttää teollisuuden potentiaali”, todetaan myös liiton verkkosivulla.

CD Projektin johto ei ole vastannut muuttuneeseen tilanteeseen, mutta kaikki tarvittavat lain mukaiset dokumentit on toimitettu, joten asian on oltava varmasti tiedossa.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Anne Kukkura
< Alan Wake 2:ssa tull... Seitsemän pelin Star... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova