Tuorein sisältö

EA joutui joukkokanteen kohteeksi - haasteen mukaan Ultimate Team -mikromaksut ovat uhkapelaamista

19.08.2020 klo 23.00 | Luettu: 4073 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenViime vuosina lainsäätäjät ja pelaajat ovat suhtautuneet yhä kriittisemmin peleissä esiintyviin lootboxeihin ja mikromaksuihin. EA on esimerkiksi joutunut poistamaan Belgiassa myytävästä FIFA-jalkapallopelistä mikromaksut ja tällä kertaa yli sata asianomaista on nostanut EA:ta vastaan joukkokanteen Kaliforniassa koskien juurikin julkaisijan urheilupeleissä esiintyviä Ultimate Team -pelitiloja sekä niiden mikromaksuja.

Joukkokanteen pääasianomaisena toimivan Kevin Ramirezin mukaan FIFA- ja Madden-pelisarjoissa esiintyvässä Ultimate Team -pelitilassa myytävät pelaajia sisältävät Team Packit ovat vain toisella nimellä esiintyvää uhkapelaamista ja täten laitonta Kalifornian lainsäädännön mukaan. Kanteessa todetaan, että oikealla rahalla ostettavat Ultimate Team Packit ovat yksinkertaisesti täysin satunnaisilla voittomahdollisuuksille asetettuja panoksia, joilla voi voittaa arvokkaita virtuaalisia pelaajia EA:n eri pelisarjoissa.

Ramirez kertoo itse käyttäneensä yli 600 dollaria vuodesta 2011 lähtien mikromaksuihin FIFA ja Madden-peleissä, johtuen EA:n luomaan addiktiiviseen käytökseen ajavasta ympäristöstä. Kanteen vaatimuksiin kuuluu valamiehistön edessä tapahtuva oikeudenkäynti sekä 5 miljoonan dollarin korvaukset. Ramirezin ja muiden kanteen nostajia edustaa sama lakifirma, joka nosti samankaltaisen oikeuskanteen Applea vastaan aiemmin tänä vuonna lootbox-mekaniikkoja koskien.

Pelijulkaisija EA on tunnetusti kiistänyt lootboxien olevan uhkapelaamista, vaan on pikemminkin verrannut niitä leluja sisältäviin Kinder-muniin ja muutenkin käyttänyt lootboxeista kiertoilmaisua "yllätysmekaniikka".

Ultimate Team -pelitilat ja niiden mikromaksujen tuotto on jo aiemmin ollut todella merkittävä tulonlähde EA:lle mutta koronaviruspandemian aikana niiden tuotto on pelijulkaisijan mukaan suorastaan räjähtänyt käsiin. Tämän vuoksi on todennäköistä, että pelijulkaisija tuleekin taistelemaan joukkokannetta ja muita Ultimate Team -tuottoja uhkaavia tekijöitä vastaan kynsin ja hampain.

Lähde: Gamespot

V2.fi | Mikko Seppänen
< Käyttäjät närkästyiv... Uusi Xbox-käyttöliit... >

Keskustelut (4 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

20.08.2020 klo 06.54 8 tykkää tästä

Mikromaksut ovat pilanneet jo monta peliä ja samaa on odotettavissa lisää.
lainaa
dosfbfhf

20.08.2020 klo 07.18 1 tykkää tästä

vaikka paskaa ovatkin niin 600 dollarin kuluista 5 miljoonan pyynto tatkottaa et jatka on vaan huomionhakuinen pelle
lainaa
ahneus

20.08.2020 klo 09.26 2 tykkää tästä

mikromaksut on pilanneet myös nhl-pelisarjan.sen takia sitäkään ei viitti enään ostaa.
lainaa
Bub

20.08.2020 klo 13.01 2 tykkää tästä

Uhkapeliähän tuo oikeudenkäyntikin on. 600 dollarin panoksella haetaan 5 miljoonan pottia.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova