Tuorein sisältö

ENCEn valmentaja Slaava Räsänen siirrettiin toistaiseksi syrjään - syynä huijausbugin käyttäminen vuonna 2017

11.09.2020 klo 20.05 | Luettu: 531 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Suomalaisen elektronisen urheilun organisaatio ENCEn Counter-Strike: Global Offensive -joukkueen valmentaja toiminut Slaava “Twista” Räsänen on siirretty toistaiseksi syrjään tehtävistään. Asiasta ilmoitettiin organisaation antamassa tiedotteessa. Syyksi on ilmoitettu Räsäsen teot vuonna 2017, jolloin hän käytti pelissä ollutta huijausbugia hyödykseen. Ilta-Sanomien uutisen mukaan Slaava Räsäsen huijaus sijoittuu aikaan jolloin hän toimi valmentajana iGame-joukkueessa.

Counter-Strike: Global Offensiven huijausbugit ja valmentajien pelikiellot ovat nousseet viime aikoina puheeksi, sillä vasta syyskuun alussa ESL jakoi MiBRn, Heroicin ja Hard Legion Esportsin joukkueiden valmentajille eripituisia kieltoja hujausbugin käytöstä. Pisimmän kiellon sai Hard Legions Esportsin valmentaja Aleksandr Bogatiryev, jolle langetettiin 2 vuoden kielto. Huijausbugin käyttäminen on mahdollistanut kameran käytön pelikartalla vastajoukkueen tietämättä, mikä on auttanut toisen joukkueen sijainnin määrittelyssä ja näin ollen antanut kilpailuedun. Nykyisessä versiossa bugia ei enää ole.

ENCEn julkaiseman tiedotteen mukaan Esports Integrity Commission (ESIC) -järjestön tutkimus aiheesta kestää 2-3 viikkoa, jonka jälkeen organisaatio tekee oman päätöksen Räsäsen tulevaisuudesta. ESICin puolesta valmentaja olisi voinut jatkaa pestissään tutkimuksen ajan, mutta organisaatio päätti toisin. ENCE kuitenkin toteaa, ettei se usko Räsäsen toimineen vilpillisesti ollessaan nykyisessä pestissään. Asiaa ei kommentoida tarkemmin ennen tutkimusten päättymistä, mutta tiedotteessa painotetaan, ettei ENCE hyväksy minkäänlaista huijaamista.


V2.fi | Miia Lyyra
< Retropelit - arvoste... Uusi battle royale S... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova