Tuorein sisältö

Sony pyysi anteeksi PlayStation 5:n ennakkomyynnin sekavuutta ja lupaa lisää konsoleita vielä loppuvuoden aikana

20.09.2020 klo 11.00 | Luettu: 2007 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSonyn tulevan PlayStation 5 -konsolin ennakkomyynti ei alkanut erityisen sujuvasti maailmanlaajuisesti ja nyt pelifirma onkin pyytänyt Twitterissä anteeksi huonosta kommunikaatiosta ja epäselvästä alkamisajasta aiheutunutta kaaosta. Lisäksi Sony lupaa lisää konsoleita olevan tulossa ennakkotilattavaksi lähipäivinä ja ylipäätänsä loppuvuoden aikana.Uuden ennakkotilauserän yksityiskohdista tiedottavat Sonyn mukaan jälleenmyyjät itse, joka kuulostaa hieman riskialttiilta ratkaisulta, sillä jälleenmyyjien toiminta oli osittain juuri ennakkotilausongelmien takana. Muutamat isot ketjut kuten Wallmart päättivät esimerkiksi avata ennakkotilaukset heti Sonyn PS5 Showcase -lähetyksen jälkeen eikä vasta seuraavana päivänä kuten Sony oli julkisuuteen ilmoittanut.

Lisäksi jälleenmyyjien ja Sonyn välinen kommunikaatio vaikkapa toimituserien koosta ei ole välttämättä toiminut oletetulla tavalla sillä muun muassa Amazon on ottanut yhteyttä useisiin ennakkotilaajiin jälkikäteen ja ilmoittanut näille ettei heidän tilaista voida välttämättä toimittaa julkaisupäiväksi.

Vielä elokuussa Sony lupasi ettei yllätyspaljastaisi PlayStation 5 -konsolien ennakkotilauspäivää vaan antaisi faneille riittävästi aikaa valmistautua sen hankkimiseen mutta ilmeisesti suunnitelmat eivät menneet niin kuin Strömsössä.

Tämän vuoksi kilpailija Microsoft onkin hienovaraisesti piikitellyt omassa sosiaalisessa mediassaan sillä, kuinka Xbox Series X|S -konsolien ennakkotilauspäivä ja -kellonaika on hyvissä ajoin selvillä. Tiistaina 22. päivä syyskuuta tullaan näkemään ilakoiko Microsoft liian aikaisin, kun sen seuraavan sukupolven konsolin ennakkotilaukset aukeavat.

Suomen tilannetta ennakkotilausten suhteen on hieman hankalampi kartoittaa, sillä kaikki peliä myyvät liikkeet eivät ole välttämättä tietoisia saamistaan toimituseristä ja tämän vuoksi konsolin voi yhä joistain liikkeistä tilata, vaikka takuuta sen saamisesta julkaisupäivänä ei ole. Toivottavasti kuitenkin kaikki kiinnostuneet saavat omansa, kun PlayStation 5 julkaistaan marraskuun 19. päivä.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< V2.fi Viikon laiteuu... Fortnite-oikeusjutun... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova