Tuorein sisältö

Fortnite-oikeusjutun tämän viikon käänteet: Applen mukaan koko oikeuskanne on vain julkisuustempaus, sillä Fortniten suosio on laskussa

20.09.2020 klo 14.00 | Luettu: 1875 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenApplen ja Epic Gamesin välisessä oikeustaistossa Fortniten kohtalosta iOS- ja Mac-alustoilla on viime kuukausien aikana riittänyt draamaa ja nyt Apple on heittänyt lisää vettä myllyyn väittäessään Epicin oikeusjutun tarkoituksena olla puhtaasti julkisuustempaus.

Applen mukaan kiinnostus Fortniteen on laskenut vuoden 2019 lokakuusta vuoden 2020 kesäkuuhun mennessä 70 prosenttia ja että oikeusjutun sekä sen synnyttämien etusivun uutisten tarkoituksena on virkistää pelin suosiota. Firmojen välinen vääntö App Storen maksupolitiikasta on ehdottomasti herättänyt kiinnostusta valtamediassa, joten siinä mielessä Apple oikeassa mutta laskeneesta suosiosta todisteina firma käyttää kyseiseltä ajanjaksolta olevia Google Trends -tilastoja, joiden todistusarvoa voidaan kenties pitää hieman kyseenalaisena.

Vaikka toki myös V2.fi:n Fortnite-uutisissa usein näkee kommentteja siitä kuinka peli on kuollut, niin Epic Games kuitenkin jätti myöhemmin tällä viikolla oman vastineensa, jossa kiistää jyrkästi Applen väitteen. Pelifirman mukaan Apple on käyttänyt hyvin tarkoituksellisesti valikoitua dataa ja Epicin mukaan päivittäisten aktiivisten käyttäjien määrä on itseasiassa kasvanut kyseisenä ajanjaksona 39 prosenttia.

Enemmän perää voi kuitenkin olla Applen väitteessä, jonka mukaan Epic käyttää tarkoituksena oikeusjutun herättämää huomiota ja siitä saamaan hyväntahtoisuuttaa pelaajilta kerätäkseen itselleen vaikutusvaltaa yritysten väliseen liikekiistaan.

Applen mukaan Epic olisi voinut koska tahansa palauttaa Fortnite-pelin takaisin App Storeen, jos se suostuisi toimimaan aiemmin sopimiensa sopimussääntöjen mukaan mutta sen sijaan "sytytti tulipalon ja kaatoi siihen bensaa, jonka jälkeen pyytää hätäapua oikeusistuimelta sen sammuttamiseen".

Epic Gamesin vasta-argumentti on tietenkin sama kuin aiemmin, eli pelifirma haluaa avoimemman alustan kaikille kehittäjille, Applen toiminta on repinyt pelaajakunnan kahtia ja aiheuttaa korvaamatonta vahinkoa Epicille. Epic myös ilmoittti tällä viikolla vetävänsä Fortnite: Save the World -pelitilan pois Mac-alustoille ja palauttavansa rahat sen ostaneille, sillä pelin seuraava päivityksen myötä peli voisi muuttua Maceillä pelaamattomaan kuntoon. Toistaiseksi Fortnite Battle Roayle pysyy yhä pelattavissa myös Maceillä, vaikka ei saakaan versiopäivityksiä.

Osapuolten argumenttien vakuuttavuudesta oikeusjuttua hoitava tuomari Yvonne Gonzalez Rogers päättää 28. päivä syyskuuta, jolloin nähdään, onnistuuko Epic saamaan Fortniten takaisin App Storeen ja kehittäjätilinsä palautettua. Koko pitkä oikeusprosessi tulee kestämään kuitenkin vielä vähintään vuoden, joten jättifirmojen välistä oikeusvääntöä on luvassa pitkään.

Lähteet: The Verge, The Verga [2]

V2.fi | Mikko Seppänen
< Sony pyysi anteeksi ... Retroräiskintöjen ys... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova