Tuorein sisältö

Take-Two haastettiin oikeuteen WWE-painipeleissä käytetyistä tatuoinneista

29.09.2020 klo 22.10 | Luettu: 1779 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenYhdysvaltalainen tatuointitaiteilija Catherine Alexander on haastanut pelijulkaisija Take-Twon oikeuteen WWE 2K -pelisarjassa käytetyistä tatuointikuvioista ja juttu on seuraavaksi etenemässä oikeuskäsittelyyn.

Alexanderin mukaan Take-Two on käyttänyt peleissä kuutta hänen suunnittelemiaan ja tekemiään showpainija Randy Ortonin tatuointia ilman lupaa. Hollywood Reporter -lehden mukaan Illinoisin liittovaltion tuomari on antanut asiasta alustavan päätöksen, jonka mukaan WWE ja Take-Two ovat kopioineet Alexanderin teoksia käyttäessään tatuointeja peleissä ja seuraavaksi valamiehistö tulee päättämään rikkooko tämä käyttö tatuoijan tekijänoikeuksia.

Tuomari Staci Yandlen mukaan on epäselvää ovatko Alexander ja Orton keskustelleet luvista kopioida ja käyttää tatuointeja muualla tai ylipäätänsä onko Ortonilla lupa antaa muille oikeus kopioida Alexanderin tatuointeja. Tämän vuoksi tatuointien tekijänoikeutta koskeva asia on nyt etenemässä ensimmäistä kertaa oikeuskäsittelyyn asti.

Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta kuin Take-Two joutuu oikeudessa puolustamaan tatuointien käyttöä peleissä. Vuonna 2016 tatuointistudio yritti myös haastaa pelijulkaisijan oikeuteen NBA 2K16 -pelissä käytetyistä tatuoinneista mutta silloin tuomari päätti tatuointien kuuluvan fair use -käytön piiriin ja juttu ei edennyt oikeuskäsittelyyn saakka.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Lokakuun kauhistutta... Assassin's Creed Val... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova