Tuorein sisältö

Bowser joutuu vankilaan yli kolmeksi vuodeksi Nintendo-modipiirien myynnistä

11.02.2022 klo 20.15 | Luettu: 1213 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenKanadalainen Gary Bowser on tunnetun pelikaimansa tavoin hävinnyt taistelun viranomaisia vastaan ja on nyt tuomittu yli kolmeksi vuodeksi vankilaan osuudestaan Nintendo-laitteiden modipiirejä suunnitelleen, valmistaneen ja myyneen Team Xecuter -ryhmän toimintaan.

Viime vuoden marraskuussa Bowser myönsi syyllisyytensä laittomaan toimintaan ja tuomittiin 4,5 miljoonan dollarin korvauksiin Nintendolle. Nimestään huolimatta Bowser ei ole kuitenkaan sukua USA:n Nintendon toimitusjohtajalle Doug Bowserille eikä myöskään tiettävästi koopakuninkaalle.

Yhdysvaltain oikeusministeriö on myös haastanut oikeuteen kaksi muuta Team Xecuterin jäsentä, ranskalaisen Max Louarnin ja kiinalaisen Yuanning Chenin mutta kumpikaan näistä ei ole viranomaisten hallussa, vaikka Louarnin kerrottiin vielä viime vuoden huhtikuussa olleen pidätettynä Kanadassa.

Hakkerointiryhmä Team Xecuter kiistää syytökset piratismista ja puolustaa toimintaansa sillä, että sen laitteet ja hakkerointityökalut mahdollistavat harrastajille omien pelien sekä muiden projektien tekemisen Nintendon alustoilla. Yhdysvaltain oikeusministeriö ei tästä ole vakuuttunut ja sen mukaan valtaosa ryhmän laitteiden kysynnästä on kuitenkin piratismikäyttöä varten, eikä Team Xecuterin väitteillä harrastustoiminnan tukemisesta ole tällöin väliä.

Lähde: Polygon

V2.fi | Mikko Seppänen
< Wordle-addiktio pela... Halo-säveltäjät haas... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova