Tuorein sisältö

Niko Nirvi lahjoitti Commodorensa Suomen pelimuseolle

25.10.2020 klo 09.00 | Luettu: 6946 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Meillä vanhoilla peliharrastajille on kaapeissaan ja hyllyissään retroluuranko jos toinenkin. Usein ne vain jäävät sinne notkumaan, tuottamaan hyvää mieltä ja omistamisen iloa. Pelialan ammattilaisilla ongelma voi korostua, kun pelejä ja tavaraa viipeltää käsien kautta loppumattomalla syötöllä. Pelitoimittajaveteraani, ihan syystäkin pitkän linjan pelaajien arvostama Niko Nirvi päätyi toteamaan saman vanhoista Commodoreistaan: kun ne ovat olleet varastossa jo vuosikymmeniä, niin eikö ne olisi sama pistää eteenpäin, kiertoon?

Nikon commorojut eli C64 ja Amiga 500 olivat alkuun menossa myyntiin mutta Commodore Finland -fesekommuunin sakki muistutti, että kyllähän ne voisivat Suomen pelimuseotakin kiinnostaa. Kyllä vain. Tuumasta toimeen ja Nikon pelitoimittajakollega Jukka O. Kauppinen kävi noutamassa laitteet romppeineen. Sieltähän löytyi oivallinen kattaus laitteita, joilla on tehty sekä suomalaista pelijournalismin että ylipäätään lehtijulkaisun historiaa. Laitteita, joilla on tunnettu, tiedetty ja merkittävä historia - ne eivät ole pelkkiä retrokoneita, vaan makupala siitä mitä ja miten pelihorisontin toisella puolella tehtiin. Huikean hieno bonuslevel kokonaisuudessa ovat Nikon levylaatikot, joissa on tuholta ja kadotukselta säästyneitä lehdistökappaleita pelien ennakko- ja arvosteluversioista sekä pelitalojen lehdistödiskettejä.

JOK esittelee satsia oheisella videolla, olkaa hyvä. Salamyhkäinen kuvaaja N = Niklas Nylund.


Suora linkki: https://youtu.be/gbixP4ZK2yE

Saa kanavan tilatakin
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos ei ole jo tilattu?

Skrolli + Retro Rewind
Retro Rewindin vanhat numerot

Lisää aiheesta


Minun pelihistoriani: Jukka O Kauppinen - tietokoneaikakauden alku - Suomen pelimuseo
Kokemuksia ja muistoja BBS-harrastuksen valtakaudelta
Opastettu kierros Nopista bitteihin -pelinäyttelyssä - suomalaisia lauta- ja videopelejä

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< V2.fi Viikon laiteuu... Xbox Series X -jääka... >

Keskustelut (5 viestiä)

Retrokeräilijä

25.10.2020 klo 14.54 6 tykkää tästä

Ei, helv jos joku huutokauppakeisari olis nämä saanut.
Olis saanu heittää telkkarin ikkunasta, kun ois päässy kuuntelee ku se haukkuu retroo, "koska ei arvosta tietsikkapelihömpötyksiä!"

On meinaan useaan kertaan vähätellyt retrokoneita ja pelejä ohjelmassaan.
ja kun aikanaab julkaisi "keisarin hintaoppaan kodin arvokkaille tavaroille." Siellä lehdessä oli NES megaman 1 pelin hinnaksi lätkäisty tarkistamatta "3 euroa, näillä ei ole arvoa"
Kyseessähän siis 60e pelikasetti :D .
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

26.10.2020 klo 07.23 6 tykkää tästä

Voisin katsomatta arvata, että Nikoa ei videolla näy. Eihän sen kuvaa ole koskaan nähty missään. Kerran tosin olin pelimuseossa ja siellä oli Tuija Lindén jonkun miehen kanssa, oliko tuo sitten se salaperäinen NNirvi, en tiedä.
lainaa
hymistelijä

26.10.2020 klo 12.17

NNirvi piilottelee edelleen englantilaisten pelilehtien kätyreiltä.

Asiasta aiheeseen, kaapissa olisi Salora Manager, lieneekö sillä minkälaista historiallista arvoa sen vertaa että johkin kelpaisi?
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

26.10.2020 klo 12.23 1 tykkää tästä

hymistelijä kirjoitti:
NNirvi piilottelee edelleen englantilaisten pelilehtien kätyreiltä.

Asiasta aiheeseen, kaapissa olisi Salora Manager, lieneekö sillä minkälaista historiallista arvoa sen vertaa että johkin kelpaisi?


Lahjoitusjutuista voi kysyä os. pelimuseo (at) tampere.fi. Tutkijat päättävät tilan ja relevanssin perusteella, mitä otetaan vastaan. Manager saattaa olla kiinnostava, mutta päätösvalta asiassa on museolla.
lainaa
hkahfjdjf

26.10.2020 klo 18.21

tuohan tekee palsanmaesta pelaajien kaverin. vanhan 20m pelin voi ostaa alle vitosel ja nautiskel. ei maksaa montaa kymppia tai satasta et joku laittaa pelin hyllyyn muoveissa eika ikina kayta. arvostan huutonetissakin niita jotka myy peleja ja ihan kuvaukseen laittavat et halpa koska tarkoitettu kayttoo
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova