Tuorein sisältö

Klassikkojen paluu - tuttu etsiväkaksikko seikkailee seuraavaksi virtuaalitodellisuudessa ja Amiga-legenda Turrican saapuu moderneille konsoleille

28.08.2020 klo 09.00 | Luettu: 960 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenGamescom-julkistusten joukossa nähtiin kahden pelisarjan yllättävä, joskaan ei epämiellyttävä paluu. Erityisesti Lucasartsin mainiosta seikkailupelistä tuttu parivaljakko Sam & Max nähdään ensi vuonna uudessa VR-seikkailussa ja Commodore-tietokoneilla ilahduttanut Turrican-pelisarja saa herkulliset keräilyversiot PlayStation 4- sekä Nintendo Switch -konsoleilla.

Sarjakuvana alkanut mutta eritysesti vuonna 1993 julkaistusta Sam & Max Hit the Road -pelistä tuttu anarkistinen etsiväduo Sam ja Max tekevät paluun videopelimuotoon yli 10 vuoden jälkeen. Uusi seikkailu Sam & Max: This Time It's Virtual tulee nimensä mukaisesti olemaan VR-peli ja aikaisemmista peleistä poiketen siinä pelaaja ei pääse ohjastamaan nimikko kaksikkoa vaan ohjaa uutta etsiväalokasta, jonka tehtävänä on auttaa tietenkin maailman pelastamisessa.

Pelin kehityksestä vastaa hieman tuntematon pelistudio Happy Giant mutta hahmojen alkuperäinen luoja Steve Purcell on mukana konsultoimassa- Hahmojen ääninä kuullaan Telltale Gamesin episodimaisissa Sam & Max -peleissä Sam-koiraa esittänyt David Nowlin ja Poker Night 2 -pelissä aiemmin Max-jäniksenä esiintynyt Dave Boat.

Pelin trailerin perusteella huumori on vieläkin hyvin samankaltaista kun aiemmin, joten toivotaan tietenkin parasta. Sam & Max: This Time It's Virtual ilmestyy määrittelemättömille alustoille ensi vuonna.

Odottamattoman Sam & Max -paluun lisäksi Gamescomissa nähtiin myös yllättävää saksalaista retroilua kun pelinkehittäjä Factor 5 paljasti yhdessä erikoispainoksiin erikoistuneen Strickly Limited Games -julkaisijan kanssa julkaisevansa legendaarisen Turrican-pelisarjan PlayStation 4- ja Nintendo Switch -konsoleille.

Pelit ilmestyvät kahtena kokoelmana, jotka ovat nimeltään Turrican Anthology Vol. 1 ja Turrican Anthology Vol. 2. Molemmat kokoelmat pitävät sisällän alkuperäisen ääniraidan lisäksi myös uuden alkuperäisen säveltäjän Chris Huelsbeckin tekemän studio remasteroinnin.

Turrican Anthology Vol. 1 sisältää pelisarjan seuraavat pelit:
Turrican (Amiga)
Turrican 2 (Amiga)
Super Turrican (SNES)
Super Turrican Director's Cut (SNES)
Mega Turrican Score Attack (Mega Drive)

Turrican Anthology Vol. 2 -kokoelmasta taas löytyvät:
Turrican 3 (Amiga)
Mega Turrican (Mega Drive)
Mega Turrican Director's Cut (Mega Drive)
Super Turrican 2 (SNES)
Super Turrican 1 Score Attack (SNES)

Kokoelmat voi ostaa yksittäisinä kappaleina mutta todellinen Turrican-fani ostaa tietenkin todella herkulliselta vaikuttavan Turrican Ultra Collectionin, joka sisältää pelikokoelmien lisäksi soundtrackin, patsaan, Amiga-disketti lasinalusia ja kaikkea muuta kivaa. Näiden lisäksi retroilijat voivat myös ostaa itselleen SNES- ja Mega Drive -kasettiversiot Super Turrican 1 ja 2 sekä Mega Turrican -peleistä.V2.fi | Mikko Seppänen
< Ratchet & Clank: Rif... Tässä loput Gamescom... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova