Tuorein sisältö

Nintendon lakimiehet pistivät stopin hyväntekeväisyyskampanjalle, joka käytti luvatta firman logoja

07.12.2020 klo 21.00 | Luettu: 3258 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Nintendo tunnetusti puolustaa hyvin aktiivisesti omia hahmojaan sekä tuotemerkkejään ja tällä kertaa japanilaisen pelifirman lakimiesten kohteeksi joutui rahaa hyväntekeväisyyteen kerännyt kampanja.

Viime vuonna Indiegogo-kampanjana alkanut projekti myi kustomoituja Joy-Con-ohjaimia, jotka oli tehty kunnianosoituksena viime vuonna menehtyneelle tubettaja Desmond "Etika" Amofahille. Ohjainten myynnistä saatu tuotto ohjattiin mielenterveysjärjestö JED Foundationille ja viime vuoden jouluun mennessä lahjoituksena oli annettu yli 10 000 dollaria.



Indiegogo-kampanjan päättymisen jälkeen sen perustaja CptnAlex jatkoi Etikon-lempinimellä tunnettujen ohjainten myyntiä hyväntekeväisyyttä varten Etsy-kauppapaikassa mutta joutui lopettamaan sen saatuaan tämän vuoden syyskuussa Nintendon lakimiehiltä lopettamismääräyksen eli niin sanotun cease and desist -kirjeen.

Lakimiehiltä tulleen kirjelmän mukaan myytävissä ohjaimissa näkyi luvatta Nintendon tuotemerkkeihin kuuluva Nintendo Switch -logo sekä Joy-Con-sana, osana ohjaimissa olevan Etika-faniryhmä JoyCon Boyzin nimeä.



Hyväntekeväisyyskampanja ei kuitenkaan ole välttämättä täysin kuollut, sillä CptnAlex on ilmoittanut harkitsevansa uuden kustomoituja ohjaimia myyvän kampanjan pystyyn pistämistä ilman että ohjaimissa olisi näkyvissä kumpaakaan Nintendon rekisteröidyistä tavaramerkeistä.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Tippu-ukot ovat joul... Harvinaisen laadukas... >

Keskustelut (1 viestiä)

TeamEtika

08.12.2020 klo 14.20 7 tykkää tästä

Jees nyt on taas journalismissa menty tunteet faktojen edellä. Myyjä rikkoi tekijänoikeuslakia ja nyt kerää sympatiaa kuolleen YouTube persoonallisuuden siivellä.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova