Tuorein sisältö

Amerikkalaiset käyttivät ennätykselliset 7 miljardia dollaria peleihin marraskuussa - PlayStation 5 tuotti eniten mutta Nintendo Switch myi yhä enemmän

13.12.2020 klo 17.00 | Luettu: 1140 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenNPD Group on julkaissut tämän vuoden marraskuun myyntilukuja ja markkinatutkimusfirman mukaan amerikkalaiset kuluttajat käyttivät 7 miljardia dollaria rahaa marraskuussa pelaamiseen, joka on uusi ennätys sille kuukaudelle. Kasvua edelliseen vuoteen oli huomattavat 35 prosenttia, joita erityisesti ajoi molempien uuden sukupolven konsolien julkaisu marraskuussa.

Yhteensä laitehankintoihin käytettiin marraskuussa 1,4 miljardia dollaria, 58 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019 ja valtaosa tästä muodostui uuden PlayStation 5 -konsolin myynnistä. Sonyn laitteen julkaisu olikin kaikkien aikojen suurin Yhdysvalloissa sekä myytyjen laitteiden että ansaitun rahan puolesta.

Sonyn uutuuskonsoli ei kuitenkaan ollut marraskuun myydyin laitemäärällä mitattuna, vaan ensimmäisestä sijasta pitää rautaisella otteella kiinni Nintendo Switch, joka on ollut jo kahden vuoden ajan myydyin pelilaite.

Marraskuun ja samalla vuoden 2020 tähän mennessä myydyin peli oli Call of Duty: Black Ops: Cold War. Yhteensä pelimyynti kasvoi 32 prosenttia viime vuoteen verrattuna ja oli 5,2 miljardia dollaria. Toiseksi myydyimmäksi peliksi nousi Assassin's Creed Valhalla, joka rikkoi pelisarjan aiemman ennätyksen myyntimäärissä.

Lisälaitteiden myynnissä ei nähty aivan samanlaista kasvua kuin konsoleissa ja peleissä, vaan se kasvoi vain 8 prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja oli yhteensä 314 miljoonaa. Sonyn DualSense-ohjaimen julkaisu oli kuitenkin kaikkien aikojen menestynein, sekä dollarimäärältään että myytyjen laitteiden suhteen.

Kokonaisuutena NPD:n mukaan tällä hetkellä amerikkalaiset ovat käyttäneet 22 prosenttia tänä vuonna enemmän rahaa pelaamiseen kuin mitä viime vuonna, johtuen tietenkin koronaviruspandemian aiheuttamista eristäytymisohjeista.


Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Aben seikkailut kans... Yllätyskäänne: EA ku... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova