Tuorein sisältö

Trokarit kuriin! Briteissä pohditaan lakia, joka estäisi konsolien ja grafiikkakorttien myymisen törkeään ylihintaan

17.12.2020 klo 11.05 | Luettu: 2421 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Monet jäivät loppuvuodesta pyörittelemään peukaloitaan, kun uutuuskonsoleita ei saatu kauppojen hyllyille kaikille halukkaille. Asiaa ei auttanut tieto siitä, että mitä ilmeisimmin jotkut henkilöt olivat onnnistuneet varaamaan laitteita useita - jopa toistakymmentä - kappaletta ja myivät niitä mm. Torissa, Huudossa ja Facebookissa kaksin- tai kolmikertaiseen hintaan. Tietenkin näiden trokareiden taka-ajatuksena on, että aina löytyy niitä epätoivoisia, joiden on saatava laite jouluksi itselleen tai lapsilleen.

Tähän todellisuuteen on herätty myös Iso-Britanniassa, kertoo Eurogamer. Brittien parlamentissa nimittäin valmistellaan lakiesitystä, joka kieltäisi konsolien ja PC-komponenttien myymisen törkyiseen ylihintaan.

Kuuden edustajan laatima (ja toistaiseksi 21:n allekirjoittama) ehdotus kieltäisi laitteiden myymisen "paljon yli valmistajan suositushinnan". Samantyylinen laki on jo voimassa mm. tapahtumalippujen ylihintaan myymiseen - myyjiltä vaaditaan rehellisyyttä tuotteiden hinnasta, eikä ostajia saa johtaa harhaan.

Uudessa lakiehdotuksessa mainitaan myös, että bottien ostamien tuotteiden jälleenmyyminen voitaisiin luokitella rikokseksi. Jää nähtäväksi, kuinka pitkälle ehdotus parlamentissa etenee.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Talvi on saapunut Hy... Neo Geo -firma SNK l... >

Keskustelut (4 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

17.12.2020 klo 11.26

Miksi ei kiellettäisi ostamista törkeään ylihintaan? Tai kielletään valmistajia myymästä liian pieniä eriä, ettei kukaan halukas jää ilman.
Muokannut: LateHuominen 17.12.2020 klo 11.26 lainaa
bfksbfkejg

17.12.2020 klo 16.00

jos kiellat valmistajia niin kohta ei kaupassa oo mitaan
lainaa
fjytjtiy6io6

17.12.2020 klo 20.59

Ketä enää ebayn Ps5:t nvidian rtx 2060lla kiinnostaa jos on tarjolla tämän tasoista Cyberpunk demoamista PC:llä. https://www.youtube.com/watch?v=Ef6p_PmWKXA. ja ai että kun PS5 PRo vielä hurahtaisi saman tien markkinoille tämän uuden lain kanssa.
lainaa
Anatol

18.12.2020 klo 01.06

Naurettava laki. Täysin vapaan kaupanteon vastainen. Yritykset saa ja voi tehdä mitä haluaa ja keikutella hintoja miten vaan mutta yksityisihminen ei. Ymmärrän että tässä on haluttu kuluttajaa suojella mutta tämä ei ole oikeudenmukainen tai taas-arvoinen laki.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova