Tuorein sisältö

Maailman harvinaisin - ja peruttu - Game Boyn lisälaite löytyi, kehittyi myöhemmin Nokian Communicatoriksi

31.12.2020 klo 12.30 | Luettu: 2943 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Skrolli-lehden syyskuun numeron Retro Rewind -liitteessä käsiteltiin mitä kummallisempia Nintendon Game Boy -käsikonsolille tehtyjä lisälaitteita, mutta yksi omituisimmista jäi siitäkin pois. WorkBoy oli nimittäin erilaisia hyötyohjelmistoja sisältävä näppäimistö, joka olisi lisännyt pikkukonsolin käyttötarkoituksia, mutta laitetta ei koskaan lopulta julkaistu. Sitä kyllä jonkin verran mainostettiin ja esiteltiin messuillakin, mutta lopulta WorkBoy jäi prototyyppiasteelle.

Youtube-kanava DidYouKnowGaming? on jo vuosia metsästänyt WorkBoyn prototyyppejä ja tänä vuonna vihdoin onnisti - paitsi että yksi (ehkä ainoa enää tallella oleva) prototyyppi löytyi, kanavan pyörittäjä Liam Robertson sai sen myös itselleen testattavaksi (yläkuva). Lisäksi lähes samaan aikaan Nintendon tietovuodoista paljastui näppäimistön käyttämän ohjelmiston aikainen versio.


Suomalaisvinkkelistä mielenkiintoista on myös se, että laitteen suunnittelija Eddie Gill kehitti ajatustaan eteenpäin ja lopulta lisensoi suunnitelmansa kosketusnäytöllä varustetusta älypuhelimesta Nokialle, jonka huomassa niistä syntyivät Nokia 9000 -sarjan Communicator-laitteet.

Kannattaa siis katsella tämä mielenkiintoinen historia niin pelihistorian taltioinnin kuin teknologian kehityksenkin kannalta:Kuvat: DidYouKnowGaming?

V2.fi | Manu Pärssinen
< Reggie Fils-Aime pal... Tältä näyttää tänä v... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova