Tuorein sisältö

Löydetty Ocarina of Time -prototyyppi paljasti, että Link pystyi alun perin muuttumaan Navi-keijuksi

24.01.2021 klo 14.00 | Luettu: 1199 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenYhtenä kaikkien aikojen parhaana pelinä pidetty The Legend of Zelda: Ocarina of Time olisi voinut olla hyvin erilainen peli äskettäin löytyneen vanhan Nintendo 64 -prototyypin perusteella. Yksi vanhassa kehitysversiossa olleista ideoista oli se, että Link olisi voinut muuttua kaikkien suosikkikeijuksi Naviksi.

Ocarina of Timen varhaisen kehitysversion tiedostoja löytyi sattumalta F-Zero X:n pelinkehityskasetilta ja vaikka tiedostojen joukossa ei ollut varsinaista pelikoodia tai musiikkia, niin Nintendon historian säilyttämiseen erikoistunut Forest of Illusion onnistui grafiikkaa ja karttoja kaivamaan sieltä esiin sekä julkaisemaan ne kaikkien saataville.Tämän jälkeen useat hyvätahtoiset hakkerin onnistuivat emulaattorien ja työkalujen avulla kaivamaan kaikenlaista mielenkiintoista tietoa pelistä. Näiden joukossa on muun muassa lista erilaisista lopulta käyttämättä jääneistä taikamedaljongeista, jotka olisivat antaneet Linkille erilaisia kykyjä, kuten aiemmin mainitun mahdollisuuden muuttua Naviksi.Muita mielenkiintoisia löytöjä olivat muun muassa pelin alkuperäinen Hyrulen kartta, joka oli hyvin erilainen, kun mitä pelissä lopulta nähtiin sekä varhainen ja huomattavasti yksinkertaisempi versio Kakariko Villagesta.

Voi hyvinkin olla, että Nintendo joutui hylkäämään osan alkuperäisistä ideoista yksinkertaisesti sen aikaisten laiterajoitusten vuoksi ja osa kehitysversiosta löytyneistä ympäristöistä on hyvinkin selvästi protoyyppivaiheen tilapäisiä ratkaisuja.

Kokonaisuutena on kuitenkin mielenkiintoista nähdä millaisia hurjia visioita pelinkehittäjillä alun perin oli ja mitä lopulta päätyi peliin. Koska ahkerat pelihistorioitsijat työstävät koko ajan uutta materiaalia löydetystä datasta, niin kannattaa käydä katsomassa itse linkattuilta Twitter-tileiltä viimeisempiä löydöksiä.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Kiinalainen Tencent ... Huhu: Resident Evil ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova