Tuorein sisältö

Kiinalainen Tencent ostelee taas pelifirmoja - tällä kertaa kokoelma kasvaa Don't Starve -kehittäjä Klei Entertainmentilla

24.01.2021 klo 11.00 | Luettu: 518 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenTeknologiajätti Tencent on nykyään tekemiensä sijoitusten perusteella maailman suurin peliyhtiö ja perjantaina kiinalaisyrityksen kokoelma kasvoi jälleen, kun Klei Entertainmentin perustaja Jamie Cheng ilmoitti pelinkehittäjän hyväksyneen Tencentin ostotarjouksen.

Don't Starve, Invisible, Inc., Mark of the Ninja ja Oxygen Not Included -peleistä vastuussa oleva pelinkehittäjä tulee kuitenkin Chengin julkaiseman viestin mukaan säilyttämään täyden itsenäisyyden eikä hankinta aiheuta muutoksia henkilöstössä, peliprojekteissa tai muussa toiminnassa.

Klei Entertainment ja Tencent ovat työskennelleet jo aiemmin yhdessä vuonna 2016 julkaistakseen Don't Starve Together -pelin Kiinan markkinoilla. Tämän yhteistyön jälkeen Cheng kertoo firman tutkineen muita kumppaneita vuosien varrella mutta Tencent oli ainoa ehdokas, joka antoi pelistudion säilyttää haluamansa itsemääräämisoikeuden.

Tencent on vuosien varrella ehtinyt keräämään tai sijoittamaan lukemattomiin pelialan yrityksiin, joihin kuuluvat muun muassa Riot Games, Funcom, Supercell, PlatinumGames ja Epic Games. Toistaiseksi Tencentin omistamista peliyrityksistä ei ole kuulunut raportteja tai huhuja kiinalaisjätin yrityksistä vaikuttaa pelisisältöihin mutta viime vuonna Trumpin hallinto pyysi amerikkalaisia Tencentin omistamia pelialan yrityksiä kertomaan tietoturvallisuudestaan ja käyttäjätietojen hallinnasta.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Microsoft perui Live... Löydetty Ocarina of ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova