Tuorein sisältö

25 000 eurooppalaista Nintendo Switch -käyttäjää ilmaisi tyytymättömyytensä Joy-Con-ohjaimiin

30.01.2021 klo 17.00 | Luettu: 2469 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Uutisoimme heinäkuussa 2019, kuinka lakifirma Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith syytti Nintendoa Nintendo Switchin Joy-Con-ohjainten “drift” -ongelmasta. Yhdysvalloissa tehty joukkokanne tuotti tulosta melko pian, sillä myöhemmin Nintendo lupasi korjata vialliset ohjaimet ilmaiseksi.

Nyt Joy-Con-ohjainten ongelma on noussut pinnalle uudelleen, sillä 25 000 eurooppalaista kuluttajaa on valittanut ohjaimien hajoamisesta Euroopan kuluttajaliitto BEUCille. Valitukset ovat johtaneet rankempiin toimiin, sillä BEUC valittaa asiasta eteenpäin Euroopan komissiolle.

Eurogamerin mukaan yli 88 prosenttia valittaneista on kertonu Joy-Con-ohjainten ongelmien alkaneen ensimmäisen kahden vuoden aikana. Valituksia on tullut Ranskasta, Belgiasta, Alankomaista, Portugalista, Italiasta, Norjasta, Slovakiasta, Sloveniasta ja Kreikasta. BEUC tahtoisi, että Nintendo korjaisi vialliset ohjaimet, mutta myös ilmoittaisi Joy-Con-ohjainten rajoitetusta kestävyydestä. Mitä ilmeisemmin Nintendon aiemmat korjauslupaukset ovat koskeneet vain yhdysvaltalaisia, kun taas eurooppalaiset eivät ole saaneet korjautettua ohjaimiaan.

Eurogamer sai haastattelun Euroopan komission tiedottajalta, joka kertoo, että valmisteilla on myös uusi aloite, jossa kuluttajille annettaisiin tarkempaa tietoa muun muassa tuotteiden kestävyydestä. Eurogamer ei yrityksestä huolimatta saanut Nintendolta kommenttia aiheeseen.

V2.fi jää seuraamaan tilannetta.
V2.fi | Miia Lyyra
< Ensi viikolla alkava... V2.fi:n laiteuutiset... >

Keskustelut (4 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

30.01.2021 klo 20.23

Onko v2:lla tai lukijoilla ollut noita ongelmia? Itsellänihän ei ole Switchiä.
lainaa
Joni

30.01.2021 klo 22.23 2 tykkää tästä

LateHuominen kirjoitti:
Onko v2:lla tai lukijoilla ollut noita ongelmia? Itsellänihän ei ole Switchiä.


Kesällä vasempi Joy-coni driftas kokoaika vasempaan suuntaan. Heitin oikein kovaa seinään kyseisen ohjaimen, koska olin kuullut urbaanilegendaa että se toimisi. Ei ole ollut driftaus-ongelmia enää sen jälkeen. True story. Ostin ihan turhaan uuden ohjaimen.
lainaa
asdfghjkl

30.01.2021 klo 23.36 1 tykkää tästä

Oman Switchin vasemman Joy-Conin tatti driftaili niin pahasti, että se oli käytännössä pelikelvoton. Ongelma alkoi pikkuhiljaa kun Switch oli ollut vasta reilun vuoden käytössä. Lopulta sitten aukasin Joy-conin ja oikuttelevan tatin ja puhdistin sieltä liat pois. Nyt ohjain toimii taas lähes ongelmitta, eikä siitä ole haittaa pelikäytössä. Tosin noita tatteja ei selvästikkään ole tarkoitettu avattavaksi ja luulen, että uudelleen kasaamisen jälkeen tatin sisään pääsee entistä helpommin pölyä.
Nyt huomasin myös Pro Controllerista tuota samaa ongelmaa, eli esimerkiksi pelissä tapahtuu pientä liikettä, vaikka ohjaimesta päästää irti. Tätä ohjainta en ole vielä yrittänyt korjata, mutta senkin joutuu varmasti tekemään, kun ongelma vielä hieman pahenee.
Uskomattoman hajoavaa tavaraa kyllä nuo ohjaimet niiden hintaan nähden. Omatkaan laitteet eivät kuitenkaan ole jatkuvassa käytössä, mutta ongelmia on ihan riittävästi.
lainaa
riot

31.01.2021 klo 14.50

Kaikki ohjaimet on tehty pilipaliosista jotta voitot olis mahollisimman isot, ainoastaan EUn kova lainsäädäntö planned obsolencea vastaan voi korjata ongelman.

Microsoftia vastaan kans nostettu syyte, edes elite ohjaimissa ei käytetä kunnon osia ja nekin driftaa jossain vaihees. 4 pleikan ohjainta kans joutunut lähettämään takaisin, vituttaa kyllä kun ei voi tehdä kunnolla.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova