Tuorein sisältö

Hakkerit veivät CD Projekt Redin tiedostot, studio ei suostu lunnasvaatimuksiin - odotettavissa tietovuotoja

09.02.2021 klo 12.00 | Luettu: 2534 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


CD Projekt Red kertoo Twitterissään (alla) että pelistudio on joutunut cyberhyökkäyksen kohteeksi ja heidän tiedostoihinsa on päästy käsiksi. Hyökkääjät veivät muun muassa pelien lähdekoodeja sekä firman sisäisiä tietoja ja jättivät jälkeensä lunnasvaatimuksen, jota CDPR ei kuitenkaan aio noudattaa. Tiedostot olivat tallessa varmuuskopioissa, joten ne saadaan palautettua, mutta hyökkääjät uhkasivat myös julkaista niitä verkossa. Tietomurrossa ei päästy käsiksi käyttäjien henkilökohtaisiin tietoihin.



Lunnasvaatimus listaa, että hyökkääjä on saanut haltuunsa mm. Cyberpunk 2077:n, Witcher 3:n, Gwentin ja "vielä julkaisemattoman Witcher 3 -version" täydelliset lähdekoodit. Lisäksi palvelimelta löytyi kirjanpitoon, hallintoon, lakiasioihin, henkilöstöön ja sijoittajiin liittyviä asiakirjoja.

Hakkerit vannovat että "kunhan lähetämme dokumentit pelijournalistiystävillemme, julkinen kuvanne menee vielä syvemmälle vessanpönttöön, kun ihmiset näkevät, kuinka p*ska yhtiönne toimii. Sijoittajat menettävät luottamuksensa ja osakekurssit romahtavat".

Viranomaisiin on otettu yhteyttä ja asiaa tutkitaan.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Forzan valtakunta la... Xboxin suunnittelija... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

Joni

09.02.2021 klo 13.15 4 tykkää tästä

Huutista vihaisilla miesvauvoille.
lainaa
maker

09.02.2021 klo 14.30 2 tykkää tästä

nyt viellä tämäki floppipelin lisäksi.ei näköjään firmalla mee hyvin kun hakkerit pääsi iskee.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova