Tuorein sisältö

CD Projekt ja GOG-pelikauppa lopettavat pelien myymisen Venäjällä ja Valko-Venäjällä

03.03.2022 klo 20.15 | Luettu: 2609 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPuolalainen CD Projekt on ilmoittanut tästä päivästä eteenpäin lopettavansa peliensä myynnin Venäjällä ja Valko-Venäjällä mutta tämän lisäksi firma myös ilmoitti, että sen pyörittämä GOG-pelikauppa ei myöskään enää myy pelejä Venäjälle tai Valko-Venäjälle.

Kyseessä merkittävä ratkaisu, sillä GOG-pelikauppa on ensimmäisen isompi pelien jälleenmyyjä, joka on virallisesti ilmoittanut lopettavansa toimintansa Venäjän viime viikolla Ukrainaan alkaneen hyökkäyksen seurauksena.

Twitterissä julkaistussa tiedotteessa CD Projekt myöntää tietävänsä että ratkaisu myös vaikuttaa venäläisiin ja valko-venäläisillä pelaajiin, joilla ei ole mitään tekemistä hyökkäyksen kanssa mutta pelifirma haluaa teollaan yllyttää kansainvälistä yhteisöä reagoimaan voimakkaammin Ukrainan tapahtumiin.CD Projekt on myös ilmoittanut aiemmin lahjoittavansa hieman yli 200 000 euroa humanitaariseen apuun. Myös muut pelialan toimijat ovat alkaneet reagoimaan Ukrainan sotaan ja aiemmin esport-järjestöt ilmoittivat sulkevansa venäläisiä joukkueita pois turnauksista sekä EA poistavansa venäläisjoukkueita urheilupeleistään.


V2.fi | Mikko Seppänen
< Yllätysveto Epic Gam... DICE lupaa isoja muu... >

Keskustelut (3 viestiä)

maker

03.03.2022 klo 20.48 5 tykkää tästä

kerranki oikea teko.kannatetaan.
lainaa
fjiwigkallgor

04.03.2022 klo 07.39

kaikki venalaiset liittyy armeijaan kun ei o muuta tekemist
lainaa
qwertypro

04.03.2022 klo 09.32 3 tykkää tästä

No, eipä varmaan mikään maksuliikenne enää sinne olisi toiminutkaan.

Mikä muu olisi voinut olla vaihtoehto? "Tuo x kiloa perunoita / oravannahkoja rajalla olevalle yhteyshenkilölle niin saat krediitti-koodin"
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova