Tuorein sisältö

Nvidia heikentää uusia RTX 3060 -näytönohjaimia, jotta Ethereumin kryptovaluutan louhiminen vaikeutuisi

18.02.2021 klo 22.00 | Luettu: 2929 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Nvidia heikentää uusia markkinoille tulevia RTX 3060 -näytönohjaimia, jotta Ethereum toiminta eli kryptovaluutan louhiminen ei olisi kyseisellä kortilla järkevää. Asiasta kerrotaan Nvidian uudessa blogipostauksessa. The Vergen uutisen mukaan Hash ratea (laskentatehoa) rajoitetaan 50 prosentin verran.

Nvidian Matt Wuebbling kirjoittaa blogitekstissä, että GeForce-näytönohjaimet on suunniteltu pelaamiseen. Yhtiö ehdottaakin, että louhintaa harjoittavat hankkivat mieluiten louhintaan suunnitellut Nvidia CMP -kortit. Nvidia myös painottaa, että CMP -kortit eivät vaikuta pelikorttien saatavuuteen. Pelikäyttöön tarkoitetut näytönohjaimet ovat olleet julkaisujen jälkeen heikosti saatavilla. Eilen 17. helmikuuta pelaajaväki kohahti, kun tietokoneen osia valmistava ZOTAC jakoi Twitterissä kuvan, jossa näkyi useita pelikäyttöön tarkoitettuja RTX 3070 -näytönohjaimia valmiina louhintaan.

RTX 3060 -näytönohjaimet saapuvat Suomessa myyntiin tämän kuun lopussa. Kortin suositushinta on 339 euroa. Nähtäväksi kuitenkin jää, millaiseksi lopullinen hinta muodostuu, sillä näytönohjaimista on kova pula ja hinnat ovat vaihdelleet viime kuukausina rajusti.

Ethereum on kryptovaluutta, mutta se on myös isompi ekosysteemi, jonka kehitti Vitalik Buter. Lohkoketjun louhinnasta saadaan Ether-kryptovaluuttaa (ETH).

Lähde:Eurogamer, The Verge, Nvidia


V2.fi | Miia Lyyra
< Hups! Virallinen siv... Epic Games Storesta ... >

Keskustelut (2 viestiä)

budjettipelaaja

19.02.2021 klo 00.07

Ois jossai vaihees kiva nähä se budjetti näyttis jota näillä näkymin ei tule pitkäään pitkään aikaan HV että edes tekivät näin uuden ja paremman näyttiksen näin nopeasti
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

04.06.2021 klo 12.10

Nyt kesäkuussa hintaseurannan mukaan halvin RTX 3060 -kortti maksaisi 699 €, jos sitä saisi. Toimitusaika-arviota ei ole vahvistettu.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova