Tuorein sisältö

EVGA ilmoitti lopettavansa kokonaan näytönohjainten valmistamisen - syynä on Nvidian valmistajakumppanien huono kohtelu

19.09.2022 klo 20.00 | Luettu: 741 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenLaitevalmistaja EVGA on ilmoittanut lopettavansa kokonaan näytönohjainten valmistamisen yli 20 vuoden jälkeen. Syynä tähän on Kaliforniassa päämajaansa pitävän yrityksen toimitusjohtaja Andrew Hanin mukaan turhautuminen näytönohjainpiirejä valmistavan Nvidian toimintaan ja kunnioituksen puutteeseen valmistajakumppaneita kohtaan.

Asian toivat julkisuuteen teknologiaan keskittyvät YouTube-kanavat Gamers Nexus ja JayzTwoCents, jotka olivat kutsuttu yksityiseen tapaamiseen laitevalmistajan henkilökunnan ja toimitusjohtajan kanssa.

Perustamisvuodesta 1999 saakka EVGA on ollut yksi merkittävimmistä Nvidian kolmannen osapuolen laitevalmistajista ja firma onkin yksinomaan valmistanut ainoastaan näytönohjaimia, jotka käyttävät Nvidian piirisarjoja. Tämän vuoksi Han oli kertonut tapaamisessa, ettei firma ole edes harkinnut vaihtamista Intelin ja AMD:n piirisarjoihin.

Huolimatta siitä, että näytönohjaimet ovat jopa 80 prosenttia EVGA:n liikevaihdosta, niin toimitusjohtajan mukaan niiden marginaalit ovat niin pieniä että valmistajan on vaikeaa tehdä niillä merkittävästi tulosta, voitosta puhumattakaan. Esimerkkinä Han kertoo, että EVGA tienaa 300 prosenttia enemmän valmistamistaan virtalähteistä verrattuna merkittävästi kalliimpiin näytönohjaimiin.

Pienet marginaalit eivät suinkaan ole EVGA:n ainoa turhautumisen lähde vaan pääsyyksi yhteistyön loppumiselle ja koko näytönohjainten valmistuksen lopettamiselle on Hanin mukaan kunnioituksen puute. Tämä näkyy toimitusjohtajan mukaan siinä, että valmistajakumppanit saavat usein tietää kriittisiä yksityiskohtia tulevista malleista samaan aikaan muun yleisön kanssa.

Lisäksi valmistajakumppanit kokevat, että Nvidian ratkaisu valmistaa omia edullisia Founders’ Edition -versioita näytönohjaimista saa muiden valmistajien versiot näyttämään huonommilta ja kalliimmilta. Huolimatta siitä, että valtaosa Nvidian näytönohjaimista on muiden kuin Nvidian itsensä valmistamia, niin usein Founders’ Edition -näytönohjaimet kuuluvatkin parhaimmistoon, koska Nvidialla on reilusti etumatkaa korttien viilennyksen suunnittelussa ja toteutuksessa sekä vähemmän painetta säästää komponenttikustannuksissa.

Kyseessä ei ole myöskään EVGA:n kannalta mikään hätäinen päätös vaan laitevalmistajan johtoporras päätyi lopetuspäätökseen jo tämän vuoden huhtikuussa mutta toi asian esille vasta nyt. Huolimatta siitä, kuinka merkittävä osa näytönohjainten valmistus on laitevalmistajan tuotantoa, niin EVGA on kuitenkin kertonut ettei aio irtisanoa ketään vaan pyrkii siirtämään työntekijöitä muihin tehtäviin.

EVGA on myös luvannut foorumeillaan julkaistussa viestissä yhä jatkaa jo julkaistujen näytönohjainten tukemista sekä pitää varastossaan takuuhuoltoa/korjausta varten komponentteja sekä kappaleita Nvidian GeForce RTX 30 -sarjan korteista.

Nähtäväksi siis jää mikä EVGA:n kohtalo laitemarkkinoilla tulee jatkossa olemaan mutta erityisen mielenkiintoista tulee olemaan myös huomenna esitettävä Nvidian uusi keynote-tilaisuus, jossa odotetaan firman julkistavan uudet 40-sarjan kortit.

Lähde: PC Gamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Rockstar vahvisti ti... Lisää pelivuotoja - ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova