Tuorein sisältö

Kasettilamerit 2021: Muinaisen median pelastamista mutta miksi ja miten

12.04.2021 klo 09.00 | Luettu: 1121 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Mikä Kasettilamerit on, mitä se tekee? Miksi, milloin ja miten? Keitä kasettilamerit ovat ja miksi he käyttävät tähän aikaansa? Mitä formaatteja lameroidaan ja millä laitteilla? Mitä tarjotaan eniten, mitä halutaan eniten? Mistä lameroidut kamat voi ladata? Mitä niille tehdään?

Kasettilamerit on vanhojen tietokoneohjelmien digitointiin erikoistunut yhteisö. Tässä videosarjassa perehdytään yhteisön toimintaan ja lamerointiin alkuvuodesta 2021. Osa materiaalista on esitetty alkujaan Suomen pelimuseon 4-vuotissynttärilivessä. Tämä videosarja on täysmittainen, lyhentämätön, sensuroimaton ja siistimätön haastattelukokonaisuus.

Osa 1/5: Mikä, mitä, miksi, milloin, miten

Suora linkki: https://youtu.be/ZFzFOSc5Vro

Saa kanavan tilatakin
Lisää kuis hurisee -videoita
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos ei ole jo tilattu? http://retrorewind.fi/tilaa

Checkpoint TV
(C) 2021 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Kasettilamerit kertoo toiminnastaan:

Kasettilamerit on alunperin vuonna 2011 perustettu magneettisen ja optisen median arkistointiin erikoistunut digiarkeologiryhmä. Toimintaa kehitettiin alusta alkaen ja Kasettilamerit ry perustettiin heinäkuussa 2019. Yhdistyksen tarkoitus on lisätä kiinnostusta ja tietoisuutta digitaalisen kulttuurin, ohjelmistojen ja tiedon arkistointia kohtaan. Lisäksi tarkoituksena on huolehtia datan säilymisestä kulttuurihistoriallisesta näkökulmasta katsottuna jälkipolville.

Arkistoimme kaikkea erilaisille medioille tallennettua materiaalia riippumatta alustasta. Vuosien varrella olemme arkistoineet muun muassa Commodore 64, Vic-20, Amiga, Atari ST, PC (3.5? ja 5.25?), CP/M, Spectrum, Spectravideo, Apple-II ja Amstrad-materiaalia, niin alkuperäisiltä kuin kotitekoisilta medioilta.

Alkuperäisiä pelejä on arkistoitu jo tuhansia puhumattakaan jo kotitekoisista hieman eksoottisista Commodore 64:n turbo tape-nauhoista, joilla ryhmän toiminta aikanaan käynnistettiin.

Tallennetut materiaalit toimitamme medioiden omistajille, erilaisille projekteille ja ryhmittymille sopimuksen mukaan.

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Epic Games kamppaile... Kasettilamerit 2021:... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova