Tuorein sisältö

Kasettilamerit 2021: Onnistumisia, hienoja hetkiä ja haasteita

14.04.2021 klo 09.00 | Luettu: 1795 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Kasettilamerien urakat ovat hyvinkin monimuotoisia, joskus yllättäviäkin. Lamerisankarit kertovat tässä onnistumisistaan ja projekteistaan, samoin joistakin teknisistä haasteista, joita vanha data on tuonut muassaan.

Kasettilamerit on vanhojen tietokoneohjelmien digitointiin erikoistunut yhteisö. Tässä videosarjassa perehdytään yhteisön toimintaan ja lamerointiin alkuvuodesta 2021. Osa materiaalista on esitetty alkujaan Suomen pelimuseon 4-vuotissynttärilivessä. Tämä videosarja on täysmittainen, lyhentämätön, sensuroimaton ja siistimätön haastattelukokonaisuus.

Osa 2/5: Onnistumisia, hienoja hetkiä ja haasteita


Suora linkki: https://youtu.be/gO0LYmMOL8g

Edelliset osat:
Kasettilamerit 2021 1/5: Muinaisen median pelastamista mutta miksi ja miten

Saa kanavan tilatakin
Lisää kuis hurisee -videoita
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos ei ole jo tilattu? http://retrorewind.fi/tilaa

Checkpoint TV
(C) 2021 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Kasettilamerit kertoo toiminnastaan:

Kasettilamerit on alunperin vuonna 2011 perustettu magneettisen ja optisen median arkistointiin erikoistunut digiarkeologiryhmä. Toimintaa kehitettiin alusta alkaen ja Kasettilamerit ry perustettiin heinäkuussa 2019. Yhdistyksen tarkoitus on lisätä kiinnostusta ja tietoisuutta digitaalisen kulttuurin, ohjelmistojen ja tiedon arkistointia kohtaan. Lisäksi tarkoituksena on huolehtia datan säilymisestä kulttuurihistoriallisesta näkökulmasta katsottuna jälkipolville.

Arkistoimme kaikkea erilaisille medioille tallennettua materiaalia riippumatta alustasta. Vuosien varrella olemme arkistoineet muun muassa Commodore 64, Vic-20, Amiga, Atari ST, PC (3.5? ja 5.25?), CP/M, Spectrum, Spectravideo, Apple-II ja Amstrad-materiaalia, niin alkuperäisiltä kuin kotitekoisilta medioilta.

Alkuperäisiä pelejä on arkistoitu jo tuhansia puhumattakaan jo kotitekoisista hieman eksoottisista Commodore 64:n turbo tape-nauhoista, joilla ryhmän toiminta aikanaan käynnistettiin.

Tallennetut materiaalit toimitamme medioiden omistajille, erilaisille projekteille ja ryhmittymille sopimuksen mukaan.

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Kasettilamerit 2021:... Kasettilamerit 2021:... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova