Tuorein sisältö

Nintendo vie Bowserin oikeuteen piratismista

18.04.2021 klo 17.30 | Luettu: 1369 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenNintendo on haastanut Bowserin oikeuteen piratismista, eikä kyseessä ole suinkaan mikään merirosvoteemainen uusi Mario-peli vaan oikea Nintendo of American nostama kanne kanadalaista hakkeria Gary Bowseria vastaan.

Nintendon mukaan 51-vuotias Bowser on muun muassa Switch- sekä 3DS-modeja luoneen Team Xecuter -ryhmän johtohahmoja ja näiden täten vastuussa Nintendon tekijänoikeuksien rikkomisesta. Japanilainen pelifirma kuvaa Team Xecuterin toimintaa "kansainvälisenä piraattirinkinä" jonka modien myymisen tarkoituksena on kiertää Switch-laitteiden turvatoimet ja mahdollistaa piratoitujen pelien pelaaminen.

Oikeuskanteen mukaan Bowser on ollut luomassa modeja ja hakkerointivälineitä jo vuodesta 2013 lähtien ja on Bowserin lisäksi haastamassa oikeuteen myös muita Team Xecuterin jäseniä kuten ranskalaisen Max Louarnin sekä kiinalaisen Yuanning Chenin.

Tällä hetkellä Bowser istuu vankilassa Yhdysvalloissa sen jälkeen kun tämä pidätettiin ja karkotettiin Dominikaanisesta tasavallasta viime syyskuussa. Lisäksi viranomaiset yrittävät parhaillaan saada Kanadassa pidätetyn Louarnin luovutetuksi vastaamaan syytteisiin Yhdysvalloissa.

Nintendon Bowseria vastaan nostama kanne pitää tekijänoikeusrikkomusten lisäksi sisällään myös kaksi syytettä laittomasta kaupasta mutta Team Xecuterin jäsenille vakavampi uhka on Yhdysvaltain viranomaisten nostamat 11 kannetta törkeistä rikoksista, jotka koskevat rahanpesua ja elektronisia petoksia.

Hakkerointiryhmä Team Xecuter on kiistänyt syytökset piratismista ja puolustautunut sillä, että sen laitteet ja hakkerointityökalut mahdollistavat harrastajille omien pelien sekä muiden projektien tekemisen Nintendon alustoilla. Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan valtaosa kysynnästä on kuitenkin piratismikäyttöä varten, eikä Team Xecuterin väitteillä harrastustoiminnan tukemisesta ole tällöin väliä.

Lähde: Polygon

V2.fi | Mikko Seppänen
< Aika laittaa lakkoil... Hampurilainen, ransk... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

20.04.2021 klo 10.43

Team Xecuter kuulostaa tutulta, olikohan niiden modi mun Xboxissa. Enkä siis käyttänyt sitä piratismiin, vaan "homebrew"-ohjelmien ajamiseen. Tosin sekin into lopahti nopeasti.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova