Tuorein sisältö

Epic Games Storen ilmaispelit maksoivat firmalle ensimmäisen 9 kuukauden aikana lähes 12 miljoonaa dollaria

04.05.2021 klo 20.00 | Luettu: 1853 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenEpic Gamesin ja Applen välinen oikeustaisto siirtyi tällä viikolla oikeussalin puolelle, ja sen myötä julkisuuteen on tullut valtavasti yksityiskohtia Epic Games Storen sekä muiden pelifirmojen toiminnasta. Yksi mielenkiintoisimmista on Epic Gamesin itsensä julkaisema dokumentti siitä, kuinka paljon firma maksoi viikoittaisista ilmaispeleistä pelikaupan ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana.

Taulukosta löytyy siis tiedot syyskuun 2019 loppuun saakka ja sen perusteella Epic käytti 38 pelin antamiseen ilmaiseksi käyttäjille yhteensä 11 658 000 dollaria. Isoimmat yksittäiset summat olivat 1,5 miljoonaa Batman Arkham Asylumiin, 1,4 miljoonaa Subnauticaan ja miljoona dollaria Mutant Year Zero -peliin.Rahankäyttö kannatti sillä Epic Games Store onnistui ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana saamaan lähes 5 miljoonaa uutta käyttäjää ilmaispelien avustuksella, jolloin keskimääräinen käytetty rahamäärä per uusi käyttäjä oli vain hieman yli 2 dollaria.

Epicin ei tarvitse saada kuin vain osa viidestä miljoonasta uudesta käyttäjästä käyttämään rahaa kauppapaikassaan ja ilmaispeleihin käytetty rahamäärä on jo saatu takaisin. Yhteensä pelejä ladattiin 104 miljoonaa kappaletta eli ilmaispelit kyllä kiinnostivat käyttäjiä.

Pelinkehittäjien kohdalla korvaukset peliä kohden jäivät joskus jopa muutamiin kymmeniin sentteihin mutta valtaosa annetuista peleistä oli hieman vanhempia, joten ne eivät välttämättä enää syöneet mahdollista myyntiä vaan tarjosivat vielä yhden mahdollisuuden kehittäjille saada vanhoista peleistä rahaa.

Harmillisesti taulukko ei kata vuotta 2020 jolloin Epic Games Storen ilmaiseksi antama Grand Theft Auto V onnistui kaatamaan suosiollaan koko pelikaupan mutta nähtäväksi jää tullaanko kuluvan oikeudenkäynnin aikana näkemään vielä lisää ilmaispeleihin liittyvää dataa.

Lähde: Kotaku

V2.fi | Mikko Seppänen
< Rainbow Six: Siegeen... League of Legends -a... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova