Tuorein sisältö

Leviathanin saama murskakritiikki ajoi Europa Universalis 4 -pelin ohjaajan pyytämään anteeksi useita putkeen julkaistuja huonolaatuisia lisäosia

12.05.2021 klo 22.15 | Luettu: 1780 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenYleensä laadukkaista strategiapeleistä tunnettu Paradox Interactive sai kyseenalaista kunniaa, kun Europa Universalis 4 -pelin viimeisin lisäosa Leviathan sai pelaajilta niin tylyn vastaanoton, että se vajosi Steamin huonoimmaksi arvioitujen pelien häpeälistalle. Noin 20 euroa maksavalla lisäosa on tähän mennessä saanut 3970 Steam-arvostelua ja vain 7 prosenttia niistä on positiivisia.

Murskakritiikin taustalla on yksinkertaisesti lisäosan täysin keskeneräinen julkaisukunto, jota pelaajat ovat dokumentoineet massiiviseksi kasvaneessa Reddit-ketjussa. Pelaajat valittivat pelin esimerkiksi kaatuvan kokonaan vain 100-pelivuoden jälkeen, asutettujen provinssien muuttuvan yllättäen takaisin asumattomiksi, useiden pelitekstien olevan hyvin keskeneräisiä ja useampien kykyjen olevan täysin rikki.

Koko Europa Universalis -pelisarjan harteilleen ottaneen ja viimeisempien lisäosien kehityksestä vastanneen viime vuonna perustetun Espanjassa sijaitsevan Paradox Tinto -pelistudion johtaja Johan Andersson julkaisi eilen pelinkehittäjän foorumeilla viestin jossa ottaa vastuun Leviathan-lisäosan fiaskosta itselleen.

Andersson myöntää, että Leviathan on yksi pelinkehittäjän huonoimmista julkaisuista ikinä ja se on vain jatkoa useammalle huonolaatuiselle julkaisulle aina alkaen vuoden 2018 lopussa ilmestyneestä Golden Century -lisäosasta. Myös pelin ohjaajana toimineen Andersonin mukaan hänen olisi pitänyt jo viivästyttää uusimman lisäosan kehityksen aloittamista, kunnes pelistudiolla olisi ollut tarpeeksi resursseja siihen.

Pelistudion johtaja kertookin Paradox Tinton muuttavan loppuvuoden suunnitelmiaan ja kiihdyttävänsä aikataulua, niin että jatkossa pelaajat saavat tiheämpää tahtiin bugeja korjaavia päivityksiä. Pelin seuraavan päivityksen kerrotan ilmestyvän vielä tällä viikolla, ja siitä seuraavaa voi odottaa joko toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa.

Ikävä uutinen bugiseen lisäosaan aikaa jo käyttäneille on se, että pelinkehittäjä ei voi taata pelin aiempien versioiden tallennusten toimivan uudempien päivitysten kanssa. Pelisarjan fanit ovat tunnetusti erittäin kiihkeitä, joten nähtäväksi jää onnistuuko Paradox Tinto pidemmän päälle tyydyttämään viimeistään Leviathan-lisäosan myötä pettyneet Europa Universalis 4 -fanit.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Remedy kertoi alkava... Kaipaatko ensimmäist... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova