Tuorein sisältö

E3: Randy pyöri leffakuvauksissa, Devolver Digital piikitteli pelipalveluista ja erilaisia virtuaalipelejä on tulossa lähiaikoina iso kasa - tälläiseltä näyttivät eilisillan muut lähetykset

13.06.2021 klo 11.00 | Luettu: 1262 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenEilen illalla esitettiin E3-tapahtuman aloittaneen Ubisoft Forward -lähetyksen lisäksi vielä myös muutama muu erilaisia tulevia pelejä esitellyt lähetys, joiden sisältöön voitte tutustua näppärästi lyhyesti alla. Jos Ubisoftin lähetys jäi väliin, niin siellä läpikäydyt peli löytyvät näistä kahdesta artikkelista:
E3: Ubisoft esitteli Tom Clancyn alienuhkaa, musiikinopetusohjelma tekee paluun ja extreme-urheilumoninpeli Riders Republic esitteli laajennetusti menopelejään
E3: Ubisoft palaa takaisin Pandora-planeetalle ja tuo Rabbidsit ja Mario takaisin yhteen sekä paljon muuta

Pian ranskalaisen pelijulkaisijan jälkeen luvassa olikin jotain aivan muuta, kun aiempina E3-vuosina anarkistisilla ja täysin häröillä videoillaan viihdyttänyt pelijulkaisija Devolver Digital esitteli tulevaa pelitarjontaansa Devolver MaxPass+ Showcase | Monetization as a Service -nimihirviöllä siunatulla lähetyksellään.

Videon kehyskertomus onnistui piruilemaan paitsi erilaisille pelitilauspalveluille, kuten Xbox Game Pass, PlayStation Now ja Ubisoft+, niin myös Devolver Digitalin omille aiemmille E3-videoille. Tuttuun tapaan video oli viihdyttävää mutta ennen kaikkea esitellyt pelit vaikuttivat todella mielenkiintoisilta.Ennen varsinaisen lähetyksen alkua nähtiin nopeasti uusi traileri tämän vuoden puolella julkaistavasti Shadow Warrior 3 -pelistä, joka näyttää sen perusteella olevan samalla tavalla hektistä ja hurmeista menoa kuin sarjan aiemmat osat.Shadow Warrior -peleistä tuttu puolalainen Flying Wild Hog on kuitenkin laajentamassa tyyliään varsinaisen lähetyksen ensimmäisenä aloittaneella uutuuspelillään Trek to Yomi, joka tuntuu ammentavan inspiraationsa Kurosawan samurai-elokuvaklassikoista ja on huomattavasti hillitympi kuin aiemmat verikekkerit.Phantom Abyss taas vaikuttaa enemmän Lara Croftin ja Indiana Jonesin jälkeläiseltä, jossa pelaajan tehtävänä on mennä ansoja täynnä olevaan proseduraalisesti luotuun temppeliin etsimään aarteita. Temppelissä epäonnistuminen tarkoittaa, ettei samaa temppeliä pääse kokeilemaan enää koskaan uudestaan.Tyylikkäällä cel-shading-grafiikalla toteutettu Wizard with a Gun ottaa vaikutteita lännenelokuvista ja yhdistää ne hauskasti nimensä mukaisesti magiaan. Luvassa on moninpelattavaa hiekkalaatikko-selviytymisseikkailua Nintendo Switchillä ja PC:llä ensi vuonna.Toinen tyylikästä selviytymiskamppailua tarjoa peli on Death's Door, joka ilmestyy heinäkuun 20. päivä PC- ja Xbox-konsoleille.Kuoleman ovelta edettiin seuraavaksi Pony Island ja The Hex -pelien tekijän uutukaiseen Inscryption, joka kuvauksen mukaan yhdistää psykologista kauhua, korttipeliä sekä pakohuonepelejä. Mielenkiintoiselta vaikuttava uutuus ilmestyy vielä tämän vuoden aikana.Devolver Tumble Time on oikean mobiilipelin muotoon tehty pelinjulkaisijan piruilu mobiilipelien rahastamismekaniikoista. Kyseinen peli on Devolverin mukaan "fysiikkapohjaisten pulmapelien, elegantin rahastamisen ja strategisen brändi-integraation tulevaisuus". Ilmainen mobiilipeli julkaistaan Android- ja iOS-laitteille tänä vuonna.Retrohenkistä Demon Throttle -räiskintää ei tulla pelijulkaisijan mukaan ikinä myymään digitaalisena tuotteena vaan se on saatavissa ainoastaan fyysisenä kopiona Nintendo Switch -konsolille.Pelinkehittäjä Gearbox Softwaren tämän vuoden E3-esitys oli aika lailla mitään sanomaton ja hieman pettymys. Pelistudion pomo Randy Pitchford esittäytyi kahteen otteeseen tulevan Borderlands-elokuvan kuvauspaikalta mutta näyttelijä Kevin Hartin ja ohjaaja Eli Rothin vierailuja lukuun ottamatta elokuvasta ei nähty tai kuultu käytännössä mitään uutta.

Muutaman hassun konseptitaiteen lisäksi, mitään merkittävää ei myöskään kuultu tai nähty aiemmin tällä viikolla julkistetusta uudesta Tiny Tina's Wonderlands -pelistä. Borderlands-pelirintamalla ei ollut mitään uutta ja Homeworld 3:sta kuultiin useampaan otteeseen sen olevan työn alla.

Merkittävin uutinen kenties oli tieto PS5-yksinoikeuspelinä viime marraskuussa julkaistun Godfall-pelin saapumisesta elokuussa myös PS4:lle sekä pelin saavan uuden laajennuksen. Uutuuspeleistä kuultiin hieman laajemmin heinäkuun 27. päivä ilmestyvästä Tribes of Midgardista, joka näyttää kyllä lupaavalta viikinkiaiheiselta rakentelu-mättöpeliltä.

Puolituntisen Gearbox-lähetyksen voi katsoa halutessaan alta mutta ihan hirveästi ei menetä jos näin ei jaksa tehdä.Illan viimeinen merkittävä lähetys oli pelkkiin VR-peleihin keskittynyt Upload VR Showcase, jossa esiteltiin yli 25 erilaista tulevaa VR-peliä alle tunnissa.

Mielenkiintoisilta VR-peleiltä vaikuttivat ainakin legendaarisen pulmapelin kolmanteen ulottuvuuteen siirtävä Puzzle Bobble 3D, ilmakitaroinnin uudelle tasolle nostava Unplugged, hauska salainen agentti-teemalla tehty pakohuonepeli I Expect You to Die 2 ja taikuuden pelaajan hyppysiin tuova Waltz of the Wizard: Natural Magic.

Kaikki lähetyksessä esitellyt pelit voi katsoa alta löytyvältä videolta.


V2.fi | Mikko Seppänen
< E3: Gearbox esittele... Kehuttu toimintaseik... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova