Tuorein sisältö

Näin pyörii Doom Ikean 15 dollarin älylampussa

20.06.2021 klo 11.00 | Luettu: 2959 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Hakkeri Nicola Wrachien ja hänen tiiminsä saivat klassikkopeli Doomin pyörimään Ikean 15 dollarin älylampussa. Alun perin tiimi olisi halunnut käyttää vanhempaa Ikea Trådfri Zigbee -lamppua, mutta projekti osoittautui mahdottomaksi haasteeksi teknisten puutteiden johdosta.

Myöhemmin Ikea kuitenkin julkaisi lampusta päivitetyn mallin, joka oli varustettu Arm Cortex-M33 -prosessorilla. Uudessa mallissa oli 108 kt RAM-muistia ja 1MB NAND-flash-tallennustilaa. Tämäkään ei kuitenkaan riittänyt tiimille, vaan kylkeen lisättiin vielä 8 Mt ylimääräistä NAND-flash-tallennustilaa ja 160 x 128 pikselin näyttö.

Lisätietoja projektista voit lukea ja katsoa Techspotin uutisesta.

Aiemmin Doom on saatu pyörimään muun muassa laskimissa, raskaustestissä, tulostimissa, näppäimistön näytössä, Apple Macbookin Touch Barissa, pankkiautomaateissa ja McDonald´sin kassakoneessa.

V2.fi | Miia Lyyra
< V2.fi:n laiteuutiset... Larian Studiosin pom... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

RepeSorsa

23.06.2021 klo 03.04

Mutta miten V2 pyörii nyt ja jatkossa kun käyttäjät ovat jättäneet sivun? 0-kommenttia.fi?
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

23.06.2021 klo 09.40 7 tykkää tästä

RepeSorsa kirjoitti:
Mutta miten V2 pyörii nyt ja jatkossa kun käyttäjät ovat jättäneet sivun? 0-kommenttia.fi?


Hei taas! Ehkä tarpeen selittää tämä vielä kerran uusiksi, niin sinun ei tarvitse jatkossa postailla tätä uudestaan ja uudestaan:

1. Kommenttien määrä ei korreloi sivun kävijämääriin. Kommentointi on vähentynyt jo pitempään tasaisesti, käytännössä lähes kaikilla vastaavilla sivustoilla. Sivulla on ihan mukavasti kävijöitä. Syy voi olla esim. mobiililaitteiden suuri määrä, niillä kirjoittaminen on vaikeampaa joten kävijät mieluummin vain kuluttavat sisältöä.
2. 0 kommenttia on parempi kuin 20 huonoa kommenttia. Kaikki kommentit tulevat meille omaan privafiidiin ja niitä moderoidaan jatkuvasti. Jossain kohtaa harkitsimme, että kommentit olisi sama sulkea, mutta olemme antaneet niiden olla päällä kun spamtrap siivoaa suurimman osan roskasta ja toisinaan kävijät osaavat nopeasti korjata esim. uutisten ja artikkelien asiavirheitä, se on arvokasta.
3. V2.fi pyörii niin kauan kuin me haluamme sitä pyörittää. Taustalla on pitkään toiminut voitollinen yritys, jolla on paljon muuta liiketoimintaa. Pyöritämme tätä lähinnä harrastuksena, omaksi iloksemme ja paikkana, jossa ei käydä toksista keskustelua. Mouhotus kommenteissa ei vaikuta meidän ansioihimme ainakaan myönteisesti ja siitä tulee paha mieli.

Mukavaa päivänjatkoa sinulle!
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova