Tuorein sisältö

Ukrainasta löytynyt varastohalli täynnä pleikkareita jauhoikin kryptovaluutan sijaan Fifaa

17.07.2021 klo 17.00 | Luettu: 2389 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenViime viikolla Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU kertoi ratsanneensa varastohallin, joka oli täynnä PlayStation 4 -konsoleita sekä muuta tietotekniikkaa. Viranomaisten mukaan kyseessä oli kryptovaluutan louhimisoperaatio, joka joutui ratsian kohteeksi koska pleikkareita pyöritettiin varastetulla sähköllä.

Nyt kuitenkin ukrainalainen talouslehti Delo kertoo tutkineensa asiaa ja käyneen ilmi, että kryptovaluutan sijaan varastohallista löytyneet PS4:set jauhoivatkin itseasiassa Fifan Ultimate Team -pelitilaa.

Lehti päätyi tutkimaan asiaa, sillä SBU:n julkaisemassa kuvassa näkyy selvästi kuinka lukuisista pelikonsoleista on ulkona identtisen näköisiä pelilevyjä sekä tietenkin skeptisyys siitä, että varastosta löytyneet PlayStation 4 Slim -mallit eivät ole varsinaisesti mitenkään erityisen hyvä valinta kryptovaluutan louhimiseen.

FUT-bottifarmille löytyy kysyntää sen vuoksi, että EA:n potkupallosarjan rahasampona toimivan pelitilan harvinaisempien korttien todennäköisyys pelissä on äärimmäisen pieni ja yksittäisten pelaajien ostaminen pelin huutokauppakamarista FUT Coins -virtuaalirahalla voi käydä hyvin kalliiksi. Vaikka FUT-kolikkojen ostaminen tai myyminen onkin vastoin pelin käyttöehtoja, niin nopean Google haun perusteella niille kuitenkin riittää reilusti tarjontaa.

Ei ole kuitenkaan täysin pois suljettua, että varastohallissa olisi myös harjoitettu kryptovaluutan louhintaa, sillä SBU:n mukaan paikalta löydettiin myös 500 näytönohjainta mutta Delo-lehden mukaan voidaan pitää lähes täysin varmana, että varaston pleikkarit toimivat vain FUT-bottifarmina.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< The Last of Us -peli... Pelaaja julkaisi sal... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova