Tuorein sisältö

Pelaaja julkaisi salassa pidettäviä asiakirjoja saadakseen pelinkehittäjät tekemään realistisemman tankin

18.07.2021 klo 11.00 | Luettu: 1022 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenInternetissä käydään kiivasta keskustelua joka päivä liittyen kaikenlaisiin aiheisiin mutta harvemmin kiistan osapuolet vievät asian niin pitkälle, että julkaisevat salassa pidettäviksi luokiteltuja asiakirjoja todistaakseen olevansa oikeassa.

Näin kuitenkin kävi ilmaisen War Thunder -moninpelin foorumeilla tämän viikon keskiviikkona, kun Pyrophoric-nimimerkillä kulkeva käyttäjä julkaisi sivuja Challenger 2 -panssarivaunun armeijan ohjekirjasta yrittäessään vakuuttaa pelinkehittäjä Gaijin Entertainmentin siitä, että pelissä oleva versio tankista ei ole tarpeeksi uskollinen.

Osa dokumenteista oli ilmeisesti kokonaan mustattu pois ja niissä esiintyi UNCLASSIFIED-leima mutta kuvat päädyttiin poistamaan, sillä pelinkehittäjät olivat foorumimoderaattorin mukaan saaneet yhteydenoton Iso-Britannian puolustusministeriöltä koskien asiakirjoja, jotka olivat todellisuudessa yhä luokiteltu salassa pidettäviksi.

Kyseisten asiakirjojen levittäminen voi johtaa Briteissä jopa 14 vuoden vankeustuomioon, joten ymmärrettävästi pelinkehittäjät halusivat kuvat asiakirjoista mahdollisimman pian pois näkyviltä. Pyrophoric-käyttäjänkin olisi todennäköisesti pitänyt ymmärtää paremmin, sillä UK Defence Journal -julkaisun mukaan vaikuttaa vahvasti siltä, että kyseessä on brittiarmeijan sotilas.

Tämä perustuu siihen, että Pyrophoric on listannut foorumeilla asuinpaikakseen Tidworthin varuskuntakaupungin, joka sattuu vielä olemaan Challenger 2 -panssarivaunuja käyttävän tankkirykmentin sijaintipaikka.

Pelin foorumien yhteisömanageri Smin1080p:n mukaan kyseessä ei edes ole ilmeisesti ensimmäinen kerta kun innokkaat War Thunder -fanit käyttävät salaisia asiakirjoja väitelläkseen pelin välineistön yksityiskohdista.

On tietenkin äärimmäisen tyydyttävää tietää olevansa oikeassa kun väittelee internetissä mutta se ei siltikään ole välttämättä sen arvoista, että kannattaa riskeerata mahdollinen 14 vuoden vankilatuomio.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Ukrainasta löytynyt ... 2K julkaisi salaa uu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova