Tuorein sisältö

Valve muutti sääntöjä ja kielsi NFT:t ja kryptovaluutat Steamista - samalla Tim Sweeney toivotti pelit tervetulleeksi Epic Games Storeen

17.10.2021 klo 14.00 | Luettu: 3055 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Valve on uudistanut sääntöjään, joissa se tuo ilmi, mikä kaikki on kiellettyä Steamissa. Uusien sääntöjen mukaan pelit, jotka käyttävät lohkoketjuteknologiaa tai sallivat pelaajien vaihtaa NFT:tä tai kryptovaluuttaa ovat kiellettyjä.

Asiaan otti kantaa myös SpacePirate Gamesin kehittäjät, joiden Age of Rust -peli hyödyntää lohkoketjuteknologiaa. Heidän pelissään pelaajia palkitaan NFT-palkinnoilla pulmien ratkomisesta. Kehittäjä harmittelee Steamin linjausta, mutta kertovat edelleen jatkavansa NFT-teknologian kehittämistä sekä uusien jakelualustojen etsimistä. Valve ei ole perustellut päätöstä julkisesti, mutta SpacePirate Games arvelee säännön johtuvan siitä, ettei Valve salli palvelussaan sisältöä, jolla on arvoa todellisessa maailmassa.

Kehittäjän perustelut ovat kuitenkin hieman heikot, sillä Steamissa on paljon pelejä, joissa nähtävät ulkoasut ovat arvokkaita. Näitä ovat esimerkiksi CS:GO:n aseiden ulkoasut, joista jotkut ovat todella arvokkaita. NFT ei kuitenkaan ole täysin ongelmaton, sillä lohkoketjuihin liittyy aina muun muassa runsaat ilmastopäästöt, sillä louhinta kuluttaa runsaasti sähköä. NFT on vahvasti sidoksissa kryptovaluuttoihin, esimerkiksi Ethereumiin. Lisäksi NFT:t ovat yhdistetty useisiin huijauksiin.

Valven sulkiessa ovet Epic Gamesin Tim Sweeney puolestaan vaihtoi kantaansa koskien NFT:tä ja kryptovaluuttoja. Aiemmin syyskuussa Sweeney sanoi, ettei yhtiö ole kiinnostunut NFT:stä, sillä koko systeemi on sekava ja täynnä huijauksia. Eilen lauantaina Tim Sweeney kuitenkin twiittasi ja kertoi, että Epic Games Store toivottaa tervetulleeksi kaikki pelit, jotka käyttävät lohkoketjutekniikkaa. Ehtona kuitenkin on, että pelit noudattavat lakeja, paljastavat ehtonsa sekä ovat ikärajoitettuja.

NFT?


NFT:t (non-fungible token) ovat käytännössä digitaalisia aitoustodistuksia. NFT:n avulla on esimerkiksi mahdollista todistaa, että tietty digitaalinen taideteos on tietyn henkilön omistama. Myös muu digitaalinen asia, voi olla rahan arvoista. Esimerkiksi Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorseyn ensimmäisen twiitti myytiin NFT:nä 2,9 miljoonan dollarin hintaan.

Lisätietoja NFT:stä voit katsoa Helsingin Sanomien julkaisemasta videosta tai lukemalla Ylen julkaisemaa artikkelia.

Alla Age of Rustin sekä Tim Sweeneyn julkaisemat twiitit.

V2.fi | Miia Lyyra
< DC FanDome 2021 -läh... Disney kiusoittelee ... >

Keskustelut (2 viestiä)

JamesPotkukelkka

17.10.2021 klo 14.27

"Valve ei ole perustellut päätöstä julkisesti, mutta SpacePirate Games arvelee säännön johtuvan siitä, ettei Valve salli palvelussaan sisältöä, jolla on arvoa todellisessa maailmassa."

CS:n pyssyjen skineillä ei ole arvoa todellisessa maailmassa?
lainaa
Defaulted

Rekisteröitynyt 04.01.2011

17.10.2021 klo 17.15 2 tykkää tästä

JamesPotkukelkka kirjoitti:
CS:n pyssyjen skineillä ei ole arvoa todellisessa maailmassa?


Tässä ehkä raja menee siinä, että valve ei anna myydä CS skinejä suoraan rahaksi, joka pamahtaisi omalle tilille, vaan niistä saa steamin sisäistä valuuttaa, kun taas lohkoketjujen kautta voisin ostaa tonnilla pelihahmoja ja niiden myyjä voisi vaihtaa saamansa valuutan suoraan rahaksi.

En nyt ole tarkemmin tutustunut, mutta käsittääkseni rahan saaminen skineistä vaatii, että joku lähettää rahan ensin ja sitten tehdään normaali vaihtokauppa (vaikkapa botin toimesta automaattisesti), missä on omat riskinsä, joten valve ei "salli" sitä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova