Tuorein sisältö

NetGamersin IRC-palvelu suljetaan, tervetuloa juttelemaan V2.fi:n Discordiin!

27.07.2021 klo 09.56 | Luettu: 994 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Jordi Calvera / Scopio


Vanha mutta mainio suomalaiskeksintö IRC eli Internet Relay Chat on hiljalleen kutistunut, ja etenkin pienempien IRC-verkkojen ylläpitäjät ovat joutuneet tekemään vaikeita päätöksiä ylläpidon jatkamisen suhteen. V2.fi:llä on ollut palvelun perustamisesta asti oma kanava NetGamers-verkossa. Verkko syntyi 20 vuotta sitten Planetarion-selainpelin ympärille, mutta se on ollut ominaisuuksiltaan tarpeisiimme hyvä, sillä esimerkiksi kanavien valtaaminen on ollut käytännössä mahdotonta ja käyttäjillä on ollut omat käyttöoikeustasot.

Valitettavasti NetGamersin ylläpito on nyt tehnyt sinällään ymmärrettävän päätöksen ajaa verkon palvelimet alas elokuun lopulla. Tämä tarkoittaa, että myös perinteinen #v2.fi sulkeutuu sen myötä. Kanava on "sukulaisineen" ollutkin jo pitkään koko verkon aktiivisimpia, eikä siltikään järin aktiivinen.

Reilu vuosi sitten joku lukija käväisi IRCissä kysymässä, koska siirrymme Discordiin. Totesin tuolloin, että jos se minusta on kiinni niin emme ikinä. Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään nimenomaan Discordia vastaan, mutta pidän itse enemmän IRCin kaltaisesta hajautetusta ratkaisusta. Sellainen voisi olla esimerkiksi Matrix, mutta se ei toistaiseksi ole saavuttanut suurta suosiota palvelun kohderyhmän keskuudessa. Tässä tilanteessa Discord on se mielekkäin vaihtoehto, mutta pidämme silmät auki uuden ja kiinnostavan tekniikan suhteen.

Asia ei siis ole enää minusta kiinni, joten toivotamme teidät jatkossa tervetulleiksi V2.fi:n Discordiin. Suuri osa toimitusta pyörii siellä jo ja loppuihinkin saa kauttamme yhteyden. Tarjolla on kanavat yleiselle keskustelulle sekä peli- ja viihdeuutisille ja uudet uutiset sekä artikkelit tulevat Discordiin automaattisesti. Keskustelua moderoidaan, joten kaikki ovat tervetulleita mukaan.

P.S. Oldskool-irkkaajille löytyy #v2.fi IRCnetin puolelta, tervetuloa idlaamaan.

V2.fi | Mikko Heinonen
< Babylon's Fall -fant... Gears of Warin tekij... >

Keskustelut (4 viestiä)

awryj

27.07.2021 klo 16.06

Nähtävästi jonkinlainen puhelinnumeron varmennus pitää tehdä, että V2-kanavalla voi viestitellä. Trollien takia vaiko vahingossa päällä?
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.07.2021 klo 16.16 6 tykkää tästä

awryj kirjoitti:
Nähtävästi jonkinlainen puhelinnumeron varmennus pitää tehdä, että V2-kanavalla voi viestitellä. Trollien takia vaiko vahingossa päällä?


Ihan tarkoituksella, että keskustelu pysyy lähtökohtaisesti mielekkäänä. Kommenteistakin saa täällä päivittäin siivota aika... värikästä tekstiä.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.07.2021 klo 15.04

Ainakin Io-techilla ja muutamissa muissa suomalaisissa Discord yhteisöissä tuo trolliongelma oli myös melko paha - sama henkilö tuli meuhkaamaan päivästä toiseen, ja kun ylläpito vihdoin antoi sitä banaania, niin uudella nimimerkillä oltiin paikalla jo viimeistään seuraavana päivänä.

Tuntuu loppuneen puhelinnumeron varmistuksella, joten ihan hyvä ratkaisu se tuohon trolliongelmaankin on.
lainaa
cs-bot

28.07.2021 klo 19.04

IRCiä en oikeastaan koskaan käyttänyt, mutta niin se vanha maailma pala palalta vain katoaa.

Discordikaan ei tietty se parhain ratkaisu ole, mutta sopivan simppeli ja miellyttävä käyttää.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova